UE decide prelungirea sanctiunilor la adresa Moscovei cu inca sase luni (surse)

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Sanctiunile Occidentului la adresa Federatiei Ruse vor fi prelungite cu inca sase luni de zile, dupa ce ambasadorii statelor Uniunii Europene au convenit, miercuri, in acest sens, transmit AFP si Reuters, citand surse diplomatice, potrivit Agerpres.

AFP citeaza surse neprecizate si scrie ca documentul ce prevede o prelungire a sanctiunilor pana la 31 ianuarie 2016 a fost prezentat ambasadorilor UE si a fost aprobat prin consens.

O decizie oficiala in acest sens urmeaza a fi luata de ministrii de Externe din UE, luni, in cadrul unei reuniuni in Luxemburg.

Decizia vine in concordanta cu pozitia exprimata de Consiliul European din luna martie, anume corelarea sanctiunilor cu un calendar al implementarii acordurilor de pace semnate la Minsk intre autoritatile de la Kiev si separatistii sustinuti de Moscova.

Potrivit sursei citate, “ideea e sa le prelungim pana la sfarsitul lunii ianuarie pentru a putea evalua aplicarea acordurilor de la Minsk”. Ulterior, Bruxellesul va reanaliza situatia.

Sanctiunile indreptate de UE la adresa Moscovei, in contextul crizei din estul Ucrainei si a anexarii peninsulei Crimeea, expira la finalul lui iulie, astfel ca blocul comunicat este obligat sa ia o noua decizie.

Sanctiunile prevad interdictii de viza si inghetarea conturilor unor responsabili rusi sau ucraineni prorusi, dar si masuri impotriva unor companii rusesti din sectoarele petrolier, militar si bancar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22