UDMR vrea CONTINUAREA guvernarii alaturi de PSD dar IMPUNE CONDITII

P.c. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Rozalia Biro, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR, a declarat ca majoritatea membrilor UDMR vor ramanerea la guvernare alaturi de PSD. Biro a subliniat faptul ca multe dintre obiectivele UDMR nu s-au realizat in aceasta guvernare si ca implementarea acestora ar fi o conditiei a ramanerii UDMR la guvernare, relateaza ziare.com


Intrebata daca la Consiliul Permanent al UDMR care va avea loc joi va pleda pentru parasirea sau continuarea guvernarii alaturi de PSD, Rozalia Biro a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca a avut discutii cu colegii din conducerea consiliului, iar parerile sunt impartite.


"Cei din secuime, din judetele Harghita si Covasna, s-ar putea si cei din Mures, vin cu propunerea si pozitia ca, avand in vedere toate cele intamplate, trebuie sa iesim de la guvernare", a aratat Rozalia Biro.

"In cazul in care tinem cont si de parerea restului UDMR, din celelalte judete, majoritatea covarsitoare este de parere ca UDMR trebuie sa mearga pe principiul pe care a mers totdeauna in cei 12-13 ani cat a fost la guvernare", a continuat explicatia presedintele CRU.
 

CITITI SI: Comitetului Executiv National al PSD: Prima analiza a DEZASTRULUI ALEGERILOR, noi propuneri de MINISTRI. VIITORUL CONGRES al partidului

 

Ea a adaugat ca principiul la care se refera este acela ca liderii Uniunii nu au intrat niciodata la guvernare "pentru ca am dorit sa fim la guvernare". "Totdeauna au fost negocieri foarte serioase prin care au fost stabilite acele prioritati prin care noi ne asumam un rol la guvernare", a argumentat liderul CRU.

 

Multe dintre obiectivele stabilite in martie nu s-au realizat



Rozalia Biro a mai spus, in context, ca dintre obiectivele fixate la intrarea la guvernare cu PSD, in martie 2014, "unele s-au realizat, multe nu s-au realizat", motiv pentru care in UDMR "sunt doua tabere", cea majoritara dorind continuarea parteneriatului cu PSD.
 

"Tabara cu pondere mai mare spune ca trebuie continuata aceasta guvernare, in cazul in care, dupa inca o discutie foarte detaliata cu partenerii nostri de guvernare, putem sa ajungem la concluzia ca isi asuma realizarea acelor prioritati pe care noi le-am avut fixate din martie si care nu s-au realizat", a spus Rozalia Biro.



Care sunt conditiile



Biro a aratat ca obiectivele constau in infiintarea Facultatii de Medicina cu predare in limba maghiara la Targu Mures; construirea tronsonului Bors - Suplacu de Barcau al Autostrazii Transilvania; legiferarea autonomiei culturale; legiferarea posibilitatii de arborare a unor steaguri locale, precum si "o descentralizare mult mai accentuata".


Consiliul Permanent al UDMR se va reuni, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide daca Uniunea va ramane sau nu in coalitia de guvernare, in aceeasi sedinta urmand sa fie analizate si rezultatele alegerilor prezidentiale. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22