UDMR asteapta propuneri: Nu vom vota impotriva motiunii PNL. Asta nu inseamna ca vom vota pentru

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că Uniunea nu poate vota împotriva moțiunii de cenzură a PNL, dar nici nu consideră votul prin corespondență o temă pentru care să critici Guvernul.

 

"Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură fiindcă nu e firesc. Acest lucru nu înseamnă că vom vota moţiunea de cenzură, fiindcă subiectul nu este unul prin care poţi să critici logic guvernul. Când vorbim despre votul prin corespondenţă poţi să spui că Parlamentul nu a făcut o lege, nu şi-a făcut Parlamentul treaba, dar asta nu e treaba guvernului. Nu poţi să critici Guvernul pentru ceea ce nu a făcut Parlamentul. De aceea, am spus că din punctul meu de vedere nu este un subiect pentru care poate fi criticat Guvernul. Putem critica Guvernul pentru foarte multe alte fapte şi mai ales în condiţiile în care noi am ajuns la un consens cu toţi liderii partidelor politice din Parlament pentru a asigura dreptul de vot pentru cetăţenii români care trăiesc în străinătate. (...) După ce vedem textul, vom lua o decizie cum ne vom comporta şi cum ne vom raporta la această moţiune, dar împotriva moţiunii nu vom vota", a spus Hunor, citat de Agerpres.

 

El a explicat că la alegerile parlamentare de anul viitor românii din diaspora vor putea vota doar după ce s-au înscris în prealabil pe liste. Potrivit acestuia, miercurea trecută s-a discutat şi s-a convenit asupra celor mai importante puncte ale legii electorale inclusiv votul românilor din străinătate.

 

"Sigur, acest lucru înseamnă şi o înregistrare prealabilă, dar e necesar să ştii cine votează ca să nu fie voturi multiple. Aşa fac şi nemţii, şi francezii şi este o procedură firească şi normală. Înregistrarea, conform legii, va începe cu 6 luni înainte de scrutin şi, în funcţie de numărul cetăţenilor care doresc să meargă la vot şi se înregistrează, vor fi înfiinţate secţii de votare. Cred că prin această înţelegere şi această modalitate dreptul la vot este asigurat", a precizat Kelemen Hunor.

 

Liberalii au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că vor depune o moţiune de cenzură pe 5 iunie pe tema votului prin corespondenţă.

 

Kovacs Peter, ales președinte executiv al Uniunii

 

La Consiliul Reprezentanților Unionali, Kovacs Peter a fost ales cu 53 de voturi pentru și 21 împotrivă în funcția de președinte executiv al UDMR, la propunerea președintelui formațiunii, Kelemen Hunor.

 

Hunor a anunțat că este nevoie de o regândire a organizațiilor locale la nivel de orașe mici și mari și că este loc de mai bine în ce privește educația și învățământul, din acest motiv UDMR dorește lărgirea paletei programelor propuse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22