Ucraina: Seful Consiliului de Securitate acuza Rusia de agresiune, in estul tarii: Astazi putem spune ca PUTIN NU SE OPRESTE

T.d. | 22.07.2014

Pe aceeași temă

Seful Consiliului de Securitate al Ucrainei, Andrei Parubi, a acuzat, marti, Rusia de agresiune. Oficialul sustine ca trupele ucrainene aflate in aproierea frontierei au fost atacate de focuri de artilerie, potrivit evz.

"Trupele noastre au fost atacate cu artileria de pe teritoriul rus. Astăzi putem spune că Putin nu se opreşte. Rusia continuă să furnizeze arme insurgenţilor şi să trimită mercenari în estul Ucrainei", a avertizat Andrei Parubi.

Potrivit oficialului ucrainean, postul ucrainean de frontieră Luganskaia a fost ținta a peste 40 de obuze și rachete lansate de pe teritoriul Rusiei. Atacuri similare au fost înregistrate și asupra unui post al Gărzii Naţionale ucrainene, din apropierea localităţii Novoazovsk, aflată într-o regiune controlată de armata ucraineană şi departe de zonele unde se desfăşoară luptele cu insurgenţii proruşi.

"Succesele vizibile ale operaţiunilor noastre din ultimele săptămâni au determinat Rusia şi combatanţii ei să-şi schimbe tactica. Astfel, Rusia a început să furnizeze separatiştilor tot mai multe blindate grele şi piese de artilerie, inclusiv lansatoare multiple de rachete", a mai declarat Parubi, referindu-se şi la transferul către separatişti al unor sisteme antiaeriene, cum ar fi fost cel cu care a fost doborât joi avionul Malaysia Airlines.

CITESTE SI: Vladimir Putin: Rusia va reactiona proportional la apropierea NATO de granitele sale

Nu în ultimul rând, oficialul de la Kiev a mai avertizat și asupra faptului că rebelii pro-ruși trag şi către teritoriului rus, pentru ca aceste atacuri să fie puse pe seama trupelor ucrainene, iar trupele ruse de la graniţă ripostează în consecinţă cu proiectile lansate împotriva poziţiilor armatei ucrainene. De asemenea, sub acest foc de acoperire, coloane de blindate încearcă să pătrundă în Ucraina de pe teritoriul rus.

Oficialul ucrainean a avertizat că, în prezent, peste 40.000 de soldaţi ruşi şi circa 500 de vehicule blindate ale armatei ruse, dintre care 150 sunt tancuri, se află în apropierea graniţei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22