Ucraina. Rebelii prorusi isi creeaza retea de sustinere si nu renunta la proiectul autonomiei

T.d. | 28.08.2015

Pe aceeași temă

Rebelii prorusi din estul Ucrainei isi creeaza o retea de sustinere a luptatorilor separatisti, potrivit unui anunt facut de un fost lider din regiunile Donetk si Lugansk.

Aleksandr Borodai a anuntat, joi, la Moscova, infiintarea Uniunii Voluntarilor din Donbas, organizatie cu scopul de a atrage pentru luptatorii separatisti aceleasi beneficii ca ale veteranilor conflictelor militare, potrivit Mediafax.

Cetatean rus, Borodai este fost “premier” al “republicii populare” din Donetk, el aratand ca organizatia se afla in curs de inregistrare la ministerul rus al Justitie, Uniunea Voluntarilor urmand sa aiba filiale la Moscova, Rostov-pe-Don si in Peninsula Crimeea.

Tot joi, asa-numitul presedinte al autoproclamatei “republici populare” Donetk, Aleksandr Zaharcenko, a transmis intentia rebelilor de a continua luptele in estul separatist al Ucrainei.

Sustinuti de Federatia Rusa, rebelii au in vedere continuarea ostilitatilor pana la cucerirea intregii regiuni din Donbas.

"Am spus de multe ori că planul minim este <republica populara> Donețk în granițele fostei regiuni Donețk", a spus Zaharcenko.

Declaratia vine in contextul in care, miercuri, Kievul si reprezentantii separatistilor au convenit sa depuna eforturi suplimentare pentru aplicarea integrala a acordului de incetare a focului semnat la Minsk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22