Turism electoral IN SUDUL Romaniei: Oamenii sunt adusi la vot cu TAXIURILE si DUBELE. Marturiile unor OBSERVATORI

P.c. | 16.11.2014

Pe aceeași temă

Conform mai multor observatori, in judetele din sudul Romaniei, oamenii sunt dusi la vot cu taxiurile si cu microbuzele. Cititi marturiile postate pe internet, conform Hotnews.

 

"Taximetristul ne-a zis cum a dus el peste 75 de persoane din Bucuresti in Stefanestii de Jos sa voteze, pe bani". Asta s-a intamplat in primul tur al alegerilor prezidentiale. Motiv pentru care "in dimineata asta m-am dus in Stefanestii de Jos impreuna cu sotul meu, ca ne-am acreditat impreuna ca observatori pe Ilfov", a povestit pentru HotNews.ro Diana Pop. Dar pentru ca aici "lucrurile pareau destul de echilibrate, pentru ca erau observatori foarte bataiosi, am zis sa pornesc la alta sectie, la Copaceni, unde s-au intamplat sub ochii nostri niste lucruri", a continuat aceasta.

 

Vezi mai jos cum a fost inlocuit turismul facut cu microbuzele cu turismul electoral cu masina mica si ce rol joaca taximetristii, relateaza Hotnews.


Diana Pop - observator la Copaceni


"Este o suspiciune de turism electoral ce se intampla. Am fost acreditata pe Teleorman in primul tur si dupa ce am schimbat impresii cu o colega in taxi, taximetristul ne-a zis cum a dus el peste 75 de persoane din Bucuresti in Stefanestii de Jos sa voteze, pe bani. Dupa ce mi-a povestit lucrurile astea, acum 2 saptamani, le-am povestit unor prieteni. In dimineata asta m-am dus in Stefanestii de Jos impreuna cu sotul meu, ca ne-am acreditat impreuna ca observatori pe Ilfov.

 

Lucrurile pareau destul de echilibrate, pentru ca erau observatori foarte bataiosi, si am zis sa pornesc la alta sectie, la Copaceni, unde s-au intamplat sub ochii nostri niste lucruri: in primele 40 de minute un BMW de Ilfov a adus 3 ture diferite de oameni batrani sa voteze. Prima oara nu am bagat de seama, a doua oara mi s-a parut suspect, iar a treia oara am sunat la 112, au trimis seful sectiei de post, am facut o sesizare, am numarul ei de inregistrare si astept rezultatele. Masina era din comuna, din cate am inteles, au fost si niste tensiuni ca primarul a venit instant in sectie sa spuna ca doamna pe care a adus-o prima oara era nu stiu cine, cea de a doua oara nu stiu cine si tot asa. Eu i-am zis ca nu e treaba mea sa interpretez. 

 

CITITI SI: MAI raporteaza 79 de sesizari privind posibile contraventii sau fraude

 

A venit si mana lui dreapta, care a ridicat tonul la noi si ne-a zis sa nu ne facem griji din astea, dupa care s-a dus la sotul meu si i-a zis ca la ei in comuna oamenii un simt civic foarte dezvoltat si vor veni in numar foarte mare la vot si ca majoritatea vor vota cu un anumit candidat pe care l-a si mentionat, Victor Ponta. La vreo 15 minute am vazut un al doilea taxi, mai vazusem unul anterior, si mi s-a parut ciudat ca era fara 'caciula', desi era cu 4 oameni. Am pornit cu sotul meu dupa el, am ajuns in Bucuresti pe langa Ferentari unde erau mai multe taxiuri parcate pe un colt de strada. Nu am avut curaj sa trecem prin ei, ci pe langa ei, am facut poze. Este un numar mare de taxiuri, majoritatea Pelicanul, noi am trecut si le-am pozat intr-o curte".
 

"Taxiurile Pelicanul par sa fie noile 'autocare'. Am pornit dupa unul care adusese 4 tineri barbati sa voteze in sectia 144 din Copaceni, and guess what? Dupa o cursa de juma' de ora am ajuns fix la centrul de comanda, pe strada Aurel Florescu, near Ferentari".

 

Un observator de la o sectie din Popesti-Leordeni, Ilfov, a depus plangere la politie dupa ce mai multe masini, microbuze si chiar o duba au adus oameni la vot la sectia unde este observator. Acesta povesteste, sub protectia anonimatului, ca a fost amenintata si injurata in mai multe randuri si ca, dupa plangerea depusa in urma apelului la 112, in sectia respectiva au venit circa 10 observatori despre care se banuieste ca sunt membri PSD.

 

"In fata sectiei, politistul scrie procesul verbal, un domn cu burta vine si ma someaza: Daca esti observator, treci in sectie si observa! Am auzit ca legitimezi oamenii in sectie!" povesteste observatorul.
 

La sectie continua sa vina masini de lux cu numere din Ilfov din care coboara 3-4 persoane. Potrivit observatorului, la ora 14, in sectia din Popesti erau 500 de voturi pe lista permanenta si 200 pe cea suplimentara.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22