Trupa ASIA

Tia Serbanescu 02.07.2013

De același autor

A plouat zdravăn zilele acestea – vorba poetului: aud materia plângând și pe Ponta transmițând. Premierul era în excursie, la soare, în Asia de unde a făcut câteva transmisii în direct la tv unde avea aerul celui care a descoperit nu numai spațiul asiatic ci chiar spațiul și timpul: „e timpul să ne orientăm și spre alte zone economice, nu numai spre UE”. De fapt, nu există premier care să nu fi fost în Kazakstan sau China. Și dl. Boc a fost în China dar a venit cu mâna goală. Mai mult ca sigur și dl. Ponta nu va veni decât cu jucării pentru copii (poate și un bibelou pentru dl. Năstase căci îi plac chinezăriile) și insigna lui Mao pentru sine și pentru Crin.

Premierul a descoperit China cam la fel de repede cum a descoperit „scleroza totală” din administrație – unde a desființat 60.000 de posturi vacante și 3000 de posturi din ministere. Un început bun. Depinde însă de final căci de câte ori USL „a reformat” ceva a ieșit un dezastru. Rămas singur, cu Ponta în Asia (dar fără trupa ASIA), dl. Antonescu și-a luat șef de campanie electorală de la trupa Antena 3: moderatorul Niels Schnecker care, cică, a fost consilierul lui Reagan și a făcut multe campanii prezidențiale. Cum Reagan a fost președinte acum trei decenii, rezultă  că Niels îi lipea afișele consiliindu-l: șezi binișor, să nu te rupi. Astăzi firmele sale sunt falite dar omul e prosper. Probabil c-o să ne distrăm bine cu ei: Niels e neîntrecut când se strâmbă, Crin e redutabil când râde nervos. Iar jalea e că opoziție nu prea există iar „societatea civilă” a făcut cununia civilă cu puterea. Acum civilii (avocați, preoți, analiști, fotbaliști) se luptă să-l scoată pe Gigi Becali din închisoare spre a fi judecat după justiția alternativă: Codul rutier (dai amenda și pleci), codul Familiei, Codul lui Da Vinci, Psaltirea în versuri.

Duminică a fost însă nunta Robertei Anastase cu alesul ei – după 15 ani de iubire împărtășită. Oamenii aceștia se gândesc, nu glumă. Plouat peste măsură, Codrin Ștefănescu s-a repezit la mireasă: „toată țara a văzut cum Roberta a lăsat milioane de oameni fără pensie!”. Se vede că a stat în ploaie fără umbrelă și fără păr: a luat apă la cap.

N-a rămas nimeni fără pensie. Când s-au numărat greșit voturile, votarea s-a reluat. Dar nu conta pentru Codrin: „la nunta asta se va vorbi numai politică, vor râde și vor povesti ce-au furat, asta vor face”. Bietul Codrin! Se vede că n-a fost demult la o nuntă. Să-l invite și pe el cineva, căci pare dus numai la divorțuri și parastase.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22