Tribunalul Ilfov judeca joi eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase. Decizia va fi definitiva

T.d. | 21.08.2014

Pe aceeași temă

Tribunalul Ilfov analizeaza, joi, propunerea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce fostul premier a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Instanta urmeaza sa decida definitiv daca fostul premier va fi pus in libertate, conform Hotnews.

Adrian Nastase va fi dus de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, care va lua in discutie contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a fostului premier.

Decizia Tribunalului Ilfov va fi definitiva, astfel ca, daca instanta va dispune eliberarea conditionata, Adrian Nastase va putea parasi Penitenciarul Jilava.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa.

Propunerea a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 4 de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava, care a aratat ca Adrian Nastase "a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar".

"Astfel, potrivit caracterizarii atasate la dosar, petentul condamnat a participat in mod constant la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate. Totodata, urmare a participarii la activitatile de educatie a fost recompensat de opt ori, fara ca pe intreaga perioada de detentie sa fi fost sanctionat disciplinar. A publicat trei lucrari stiintifice (in decembrie 2012, mai 2014 si iunie 2014) pentru care s-au considerat 105 zile executate din durata pedepsei. Toate aceste aspecte ultim mentionate in referire la petentul condamnat formeaza instantei opinia ca pe parcursul detentiei comportamentul petentului condamnat a fost unul foarte bun, asa cum si unitatea de penitenciar a apreciat in caracterizarea inaintata la dosar", a scris judecatorul in motivarea deciziei.

Judecatorul a mentionat ca scopul preventiv si educativ al pedepsei a fost atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei au fost indeplinite, "astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22