Trezoreria SUA a inghetat activele unor banci rusesti controlate de apropiati ai lui Putin

A.g | 06.03.2015

Pe aceeași temă

Administratia prezidentiala a Statelor Unite ale Americii a inghetat activele unor banci rusesti care sunt controlate de apropiati ai lui Vladimir Putin si care au avut de a lungul timpului contracte avantajoase cu statul, informeaza ziare.com

 

 

Activele institutiilor bancare rusesti din SUA au fost inghetate, fiind vorba despre suma totala de 640 de milioane de dolari, potrivit datelor guvernului american citate de Wall Street Journal.

 

Cea mai puternic afectat este Bank Rossia, ale carei conturi blocate in SUA i-au produs o pierdere de 572 de milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de Trezoreria Statelor Unite. Suma reprezinta 10% din activele bancii din anul 2013.



Iuli Kovalciu este fondatorul bancii, despre care oficialii americani sustin ca e unul dintre apropiatii lui Vladimir Putin. Administratia Obama a descris Bank Rossia ca fiind banca personala a politicienilor de top ai Rusiei.

 

CITITI SI: SUA prelungeste sanctiunile impotriva Rusiei cu un an

 


O alta institutie bancara lovita de sanctiunile americanilor este SMP Bank, detinuta majoritar de Arkadi si Boris Rotenberg. Fratii sunt prieteni din copilarie si parteneri de judo ai lui Vladimir Putin.

Cei doi detin printre cele mai mari averi din Rusia facute in principal din contracte extrem de avantajoase cu statul.Activele bancii au fost blocate insumand 65 dem ilioane de dolari, insemnad 2% din activele pe 2013.Zeci de alte banci si companii din Rusia au fost lovite de sanctiunile americanilor, impuse din cauza agresiunii Moscovei in Ucraina.

 

Mai mult, Statele Unite au extins cu un an unele dintre sanctiunile impuse in 2014 Rusiei, din cauza implicarii acestei tari in criza din Ucraina.

 

CITITI SI: John Kerry (SUA): Rusia risca noi sanctiuni economice


Sanctiunile vizeaza un numar de cetateni rusi, inclusiv oficiali guvernamentali, si fosti oficiali din regimul fostului presedinte ucrainean Victor Ianukovic. Aceste sanctiuni vizeaza ami multi oameni de afaceri si companii care opereaza in regiunile separatiste Lugansk si Donetsk

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22