Traian BASESCU: Voi deveni membru PMP dupa incheierea mandatului. Intentia mea este sa construiesc un PARTID NOU. Toate partidele din 90 sunt COMPROMISE

P.c. | 23.10.2014

Pe aceeași temă

Traian Basescu a afirmat joi dimineata, inainte de a pleca la Consiliul European, ca se va inscrie in PMP din 22 decembrie, confirmand astfel declaratiile Elenei Udrea de ieri. Basescu a mai declarat ca nu isi va prelungi mandatul si ca vrea sa construiasca un partid nou pentru ca romanii sa aiba o alternativa curata in 2016, relateaza Hotnews.


As vrea sa spun foarte clar. Indiferent ce se intampla in competitia prezidentiala, mandatul meu se termina pe 21 decembrie la ora 24.00 deci pe 22 altcineva trebuie sa fie la Palatul Cotroceni. Nu exista articol consituttional care sa permita presedintelui in exercitiu sa isi prelungeasca mandatul nici macar cu o zi. Doar doamne fereste, in situatii de razboi, nu acest aspect il analizam”, a spus Basescu.

Desi suntem cu doi candidati in fruntea sondajelor dintre care nici unul nu este bun, eu nu pot sa imi prelungesc mandatul cu nici macar o zi. 

 

CITITI SIElena Udrea: Traian Băsescu se înscrie în PMP pe 22 decembrie


Imi doresc sa imi exercit mandatul pana in ultima zi, dar in niciun caz nu imi doresc sa imi prelungesc mandatul 

Imi pare rau pentru romani ca au de ales intre o marioneta a PSD-ului si un alt candidat care din pacate, din dorinta de a parveni in functii cu orice pret, nu a tinut cont ca deasupra lui planeaza riscul incompatibilitatii
” care se poate manifesta si dupa ce este ales presedinte, a mai spus seful statului. 
 

El a anuntat si ce va face dupa ce nu va mai fi presedinte.  “Voi deveni membru PMP si intentia este sa construiesc un partid nou. Toate partidele din 90 sunt compromise. In 2016 romanii trebuie sa aiba o alternativa curata”, a spus Basescu. 

 

Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidentiale, a afirmat ieri că președintele Traian Băsescu se va înscrie în PMP pe 22 decembrie,  a doua zi dupa ce isi va termina mandatul de sef al statului. "Presedintele Traian Basescu pe 22 decembrie se va inscrie in Partidul Miscarea Populara. Deci, pe 22 decembrie, a doua zi dupa ce nu mai este presedintele Romaniei, se inscrie in PMP. Este membru al Fundatiei Miscarea Populara, deci vine in Partidul Miscarea Populara", a precizat Udrea, intrebata daca are cunostinta de intentiile politice ale sefului statului, in contextul anuntului facut de contracandidata sa Monica Macovei privind formarea unui nou partid politic dupa alegerile prezidentiale.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22