Traian Basescu: Teritoriul dintre Prut si Nistru A FOST SI ESTE PAMANT ROMANESC

T.d. | 25.10.2014

Pe aceeași temă

“Niciodata nimeni n-o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie”, a declarat presedintele Traian Basescu, sambata, la Carei, unde a fost prezent la manifestarile de Ziua Armatei Romane, informeaza Mediafax.

"O să spun poate un lucru care unora li se va părea nepotrivit. N-o spun pentru prima dată, dar astăzi, foarte aproape de încheierea mandatului, îmi iau libertatea s-o spun: vorbim prea puţin de prima parte a celui de-al doilea război mondial. Şi acolo au căzut ostaşi români care au executat ordinul politicienilor. Şi niciodată nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie", a declarat Traian Basescu, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române.

Şeful statului a precizat că trecerea Nistrului "poate e discutabilă", dar "Armata română prin tradiţie şi-a apărat teritoriul naţional", iar "teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc".

În iunie 1940, în urma unui ultimatum dat de Uniunea Sovietică, România a cedat, fără luptă, Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. În 22 iunie 1941, Armata română, sprijinită de unităţi ale Armatei germane, a început campania de recucerire a Basarabiei şi Bucovinei.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, alături de mai mulţi miniştri, participă, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române, la sosirea la ceremonie preşedintele dând mâna doar cu reprezentanţii Armatei, nu şi cu premierul şi cu membrii Guvernului.

Aceasta este prima participare comună a preşedintelui şi a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale.

Manifestările de la Carei se desfăşoară la Monumentul Ostaşului Român, conchide sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22