Traian Basescu, reactie la scrisoarea lui Tariceanu: E o evolutie cancerigena, de la un biletel secret la o scrisoare oficiala

P.c. | 27.05.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a reactionat la scrisoare presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, prin care acesta i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa le demita pe sefele DNA si ICCJ, Codruta Kovesi si Livia Stanciu. Basescu scrie pe contul sau de Facebook ca evolutia lui Tariceanu este una "cancerigena" si ii cere acestuia sa se retraga din politica.


In 2006, premierul Tariceanu i-a trimis un biletel lui Traian Basescu in care ii cerea sa intervina in justitiei pentru prietenul sau, Dinu Patriciu.
 

CITITI mesajul presedintelui Traian Basescu:



"Evoluţia cancerigenă a lui Tăriceanu


Anul 2006 – printr-un bileţel secret, în calitate de prim ministru, cerea Preşedintelui României să facă trafic de influenţă în justiţie pentru a proteja un inculpat - Patriciu.
Anul 2015 – printr-o scrisoare oficială, în calitate de Preşedinte al Senatului, cere Preşedintelui României decapitarea justiţiei pentru a proteja un inculpat - Şova.


Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari, iar avansarea în vîrstă nu ţi-a adus înţelepciune, ci semne vădite de decrepitudine agresivă."

 

CITITI SI: Cristi Danilet, judecator CSM, reactie la scrisoarea senatorilor: O IMIXTIUNE in cariera a doi magistrati

 

Tariceanu: Iohannis sa le demita pe Kovesi si Stanciu


Presedintele Senatului cere demisia procurorului sef al DNA, Laura Kovesi, si pe cea a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Intr-o scrisoare deschisa, Calin Popescu Tariceanu ii cere lui Klaus Iohannis sa le inlature “prin demitere ori demisie” pe sefele DNA si ICCJ. Presedintele Senatului isi bazeaza apelul pe un caz in care el acuza DNA ca ar fi arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca, in urma unui “denunt calomnios” al Liviei Stanciu.
 

Tariceanu i-a mai cerut lui Iohannis sa solicite CSM inceperea unei anchete disciplinare la adresa lui Kovesi si Stanciu. DNA a cerut Senatului toate documentele legate de cazul Dan Sova, astazi expirand termenul fixat de DNA.

 

CITITI SI: Calin Popescu Tariceanu, ii cere presedintelui Iohannis sa le DEMITA pe sefa DNA, Laura Kovesi, si presedintele ICCJ, Livia Stanciu si sa sustina SCOATEREA ARESTULUI PREVENTIV din Codul Penal

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22