Traian Basescu: Parchetele te baga la BECI pana spui ce a spus delatorul. E ca la GUANTANAMO. Iohannis intra in zona POLITRUCILOR

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat, intr-o interventie la B1 Tv, ca parchetele din Romania au inceput sa utilizeze metodele de la Guantanamo, aruncandu-i pe suspecti in inchisoare pana marturisesc ceea ce au spus denuntatorii. Fostul presedinte a comentat de asemenea unele dintre declaratiile facute de Klaus Iohannis la bilantul celor 100 de zile de mandat, considerand ca acesta intra in zona politrucilor, relateaza Hotnews.

 

Despre parchete si anchetarea Elenei Udrea

 

"De prea multe ori parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana spui ce a spus delatorul (...) si va dau cazul Elenei Udrea, da?", a spus Basescu.

 

Fostul presedinte considera ca este vorba de o guantanamizare a Romaniei: "Guantanamizarea tarii, da. Pai la Guantanamo ii tineau pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA"

 

Basescu a subliniat faptul ca Elena Udrea nu a fost la minister in ziua in care procurorii spun ca ar fi luat geanta cu bani. Basescu a reafirmat ca in cazul fostului ministru "s-au facut toate investigatiile cu putinta" care arata ca aceasta a fost la minister pe 5 octombrie 2011 si pe 7 octombrie 2011, dar nu se gaseste "nicio urma a prezentei" sale in minister in 6 octombrie, ziua in care fostul secretar general spune ca i-a dus o geanta in care se aflau 900.000 de euro.

 

Traian Basescu s-a declarat gata sa depuna marturie in Dosarul Gala Bute, daca va fi chemat, el spunand ca va depune marturie "in favoarea guvernului", deoarece si-a dorit ca fostul campion mondial sa boxeze in tara in care s-a nascut.

 

CITITI SI: Traian Basescu: Am vizitat-o pe Udrea ca sa-i arat ca n-am abandonat-o. A fost la Ponta sa discute despre KOVESI

 

Iohannis intra in zona politrucilor

 

Traian Basescu a mai spus ca declaratiile lui Klaus Iohannis, conform carora Romania "isi recastiga credibilitatea" pe plan international, intra in zona "politrucilor". 

 

"Povestea asta intra in zona politurcilor, ei mereu cred ca viata incepe cu ei. Politrucii astia - sunt si politicieni si ziaristi - cred ca lupta anticoruptie a inceput cu instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Timp de 10 ani i-am infruntat pe toti ca institutiile justitiei sa fie independente. Daca spuneam ca vreau sa fiu doar arbitru, aveam o situatie mult mai grea decat cea de acum in ceea ce priveste functionarea institutiilor statului, " a spus Basescu, citat de ziare.com
 

Klaus Iohannis a declarat, marti seara, in cadrul unei conferinte de presa, la Palatul Cotroceni, ca in primele sale 100 de zile de mandat "Romania a inceput sa isi recastige respectul si credibilitatea in marile capitale europene si din lume".

 

CITITI SI: Presedintele Klaus Iohannis: Nu am de gand sa preiau rolul Opozitiei, ma rezum la rolul de presedinte. Voi urmari cu atentie solutia legislativa privind votul din Diaspora

 

Cearta cu Iohannis, pe tema postarilor pe Facebook

 

Traian Basescu a facut un bilant al postarilor sale de pe Facebook, dupa ce Klaus Iohannis, l-a etichetat drept "postac".

"Diferenta de la vorba la fapta la postaci.

Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje in 100 zile. Din 21.12.2014 eu am postat 31 mesaje, tot in 100 zile.
 Zi Iohannis, care din noi doi este mai...postac? ", scrie pe Facebook Traian Basescu.
 

Anterior, Traian Basescu a comentat acest subiect si intr-o interventie la postul B1 TV.

"Va marturisesc ca n-am vazut declaratia, pentru ca eu azi am terminat sa ma mut, am preocupari mult mai inalte. Daca vrei sa divortezi, ori zugravesti, ori te muti, ca nervii sunt intinsi la maximum. Din cauza mutatului, nu am reusit sa vad conferinta.

Dar nu a spus niciun neadevar. Sunt pensionat dupa 44 de ani si sase luni de munca si postez pe Facebook. Mi s-a parut o nota de dispret fata de pensionari, ceea ce e o greseala politica. In ceea ce priveste postatul, Dumnezeu sa ma ierte, daca cineva il intrece pe domnul Iohannis la postat... nu stiu cine-i campionul. Daca intr-adevar el posteaza, cam cu asta-si pierde vremea, cu un salariu de 6.200 de lei, postacii de
 partid sunt mai prost platiti ca el", a declarat Basescu, conform ziare.com


Klaus Iohannis a declarat, marti seara, ca Traian Basescu este "vocal" si ca "ii prieste pensia": "Nu m-am intalnit cu el, nu i-am solicitat absolut nimic, nu am discutat nici de resedinta, nici de politica. Daca e vorba de sfaturi, constatam ca fostului presedinte ii prieste pensia, e foarte vocal si postac, ii doresc sa fie sanatos", a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa la Cotroceni in care a facut bilantul celor 100 de zile de mandat.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22