Traian Basescu: Nu am niciun fel de remuscare cu privire la ruperea dreptei. Fuziunea PDL- PNL nu se va realiza

P.c. | 14.09.2014

Pe aceeași temă

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat la Scoala de Vara a organizatiei de tineret a PMP, care se desfasoara in acest weekend la Mamaia, ca va face politica in continuare, dupa terminarea mandatului sau, alaturi de Emil Boc, deoarece este dezamagit  de modul in care Vasile Blaga conduce PDL. Basescu a mai declarat ca fuziunea PDL-PNL nu se va realiza, pentru că, după alegeri, Klaus Iohannis va uita de sprijinul PDL, relateaza ziare.com

 

Din punctul meu de vedere, fuziunea PDL-PNL nu se va realiza. Dacă domnul Iohannis va ajunge la Cotroceni, va uita că a fost şi PDL pe acolo, iar dacă nu va ajunge, cu siguranţă nu-şi va aduce aminte”, a afirmat Traian Băsescu. El a susţinut că ”este exclus ca PMP să se verse în PDL”.



Presedintele a fost intrebat de un participant care este relatia lui cu fostul premier Emil Boc. "Relatia mea cu Emil Boc este o reconstructie politica comuna si va continua asa si dupa ce imi termin mandatul. Ne regasim in prea multe abordari comune (...) ca sa nu continuam in politica impreuna. Sunt convins ca atunci cand eu voi fi mai liber putin o sa punem impreuna umarul la crearea unui partid nou care sa devina extrem de competititiv pentru 2016", a declarat presedintele, referindu-se la PMP.

 

In context, seful statului a reamintit ca "Emil Boc s-a si manifestat in sustinerea pe care o acorda doamnei Udrea in alegerile prezidentiale".

 

CITITI SI: Presedintele Basescu: Injuratul procurorilor este emblema PSD


Pe de alta parte, Traian Basescu a respins acuzatiile ce i-au fost aduse de jurnalisti si politicieni, conform carora el ar fi contribuit la ruptura produsa in randurile dreptei.

 

"Le aduc aminte declaratiile lui Blaga si Antonescu - 'Nu discutam cu PMP si nu discutam cu presedintele Basescu'- cand si-au anuntat fuziunea. Sa te pupi peste noapte cu cei care in 2007 te-au azvarlit de la guvernare...", a comentat seful statului decizia liderului PDL, Vasile Blaga, de a alia partidul cu PNL.

 

Chiar daca a catalogat ACL drept "hibrid", Traian Basescu a spus ca ii ureaza succes la alegerile prezidentiale, ca si candidatului PMP, Elena Udrea, fiind o solutie mult mai buna "decat PSD".


"Nu am niciun fel de remuscare cu privire la ruperea dreptei", a continuat presedintele, exprimandu-si nedumerirea si nemultumirea fata de decizia PDL de a nu avea un candidat propriu la presedintie si de a-l sustine pe liderul PNL, Klaus Iohannis.
 

"Un partid care a dat de trei ori primarul general al Capitalei, de doua ori presedintele... E ca o mata fara coada! Nu as fi crezut niciodata ca nu va avea candidat la prezidentiale, sa renunte la numele lui, la istoria lui tanara (...) PDL a dat mai multi primari generali si sefi de stat decat a dat PNL in 149 de ani", a mai comentat Traian Basescu, fost presedinte al PDL. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22