Traian BASESCU: Intrarea la facultate fara bacalaureat este un lucru necinstit, UMILITOR pentru copii, umilitor pentru familii si strict in folosul MAFIEI universitare

P.c. | 14.09.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, ca intrarea la facultate fara bacalaureat este o solutie necinstita, murdara, exact de tip PSD. Solutia ar fi fost, potrivit lui Traian Basescu, ca acesti tineri care nu si-au luat bacalaureatul sa isi continue studiile in liceu, fara sa plateasca, relatează ziare.com

 

"Solutia este proasta, adica intrarea la facultate fara bacalaureat. (...) Mi se pare necinstita solutia, murdara, exact de tip PSD. Pentru ce duci copiii astia fara bacalaureat in universitate? Le iei bani, in loc sa-i lasi, la nivelul liceelor, sa faca timp de un an de zile strict programa pe materii de bacalaureat. Fara bani si doar cu costurile pe care Ministerul Educatiei le-ar fi suportat cu orele suplimentare ale profesorilor. (...)

 

S-a facut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii si strict in folosul mafiei universitare. Pentru ca sunt universitati care au spus 'Nu, noi nu preluam copii in modul acesta'", a afirmat seful statului.


Potrivit lui Traian Basescu, dascalii ar fi fost de acord sa faca ore, timp de un an, cu absolventii care nu au promovat bacalaureatul. "Se putea face foarte bine la nivelul liceelor si sunt convins ca ar fi fost foarte multi dascali de acord daca li s-ar fi spus ca avem copii care nu au luat bacalaureatul, iar acest an in plus sa-l faca strict pe materiile care vizeaza bacalaureatul. Sunt convins ca s-ar fi gasit resurse umane si foarte multi dascali, fiind platite orele, ar fi vrut sa participe intr-un astfel de program. Pentru ca, pana la urma, obiectivul care este? Copilul sa-si ia bacalaureatul", a spus seful statului.

 

CITITI SI: Universitatile NU ACCEPTA inscrierea absolventilor de liceu FARA BAC. REACTII la publicarea in Monitorul Oficial a METODOLOGIEI care face posibila inscrierea acestora

 

Potrivit lui Traian Basescu, tinerii trebuiau sa isi continue cursurile in liceu, fara sa plateasca. "Cum credeti ca se vor uita dascalii de liceu la acesti studenti care vor veni la anul sa-si ia bacalaureatul? Eu, daca as fi dascal, nu m-as uita cu multa simpatie, pentru ca lucrurile aici sunt ca un targ, adica acesti copii la facultati nu merg fara bani, ei isi platesc cursurile.

 

Pe cand daca ramaneau pe langa licee, erau in cadrul liceului, fara sa plateasca. Deci, dintr-un lucru bun, necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reusit sa faca o afacere, in mod deosebit pentru universitatile private care nu mai aveau studenti si trebuia sa functioneze fabrica de bani de la orice copil", a afirmat Traian Basescu.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22