Traian Basescu: Am vizitat-o pe Udrea ca sa-i arat ca n-am abandonat-o. A fost la Ponta sa discute despre KOVESI

P.c. | 25.02.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat, marti seara, la B1 TV, ca a vizitat-o pe Elena Udrea pentru a-i arata ca este alaturi de ea. Basescu si-a exprimat din nou increderea in nevinovatia acesteia dar a subliniat ca daca un judecator o va declara vinovata va accepta verdictul. Basescu a confirmat in schimb faptul ca Elena Udrea a fost la Victor Ponta pentru a discuta despre numirea la DNA a Laurei Codruta Kovesi, relateaza ziare.com


"E ridicol sa spui ca femeia asta a furat bani de la Gala Bute. Va pot spune, ca un om care a investit enorm in Elena Udrea, a spus ce stie si ce crede, e un om care nu minte", a declarat fostul presedinte, la postul B1 TV.

Acesta a mentionat ca a vizitat-o pe Elena Udrea acasa, unde se afla in arest la domiciliu."Sunt unul care vorbeste cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest acolo acasa. Am nimerit cand erau avocatii, asta e", a adaugat fostul sef de stat. "Incerc sa o conving ca n-am abandonat-o", a subliniat Basescu.
 

Totodata, comentand dezvaluirile facute de Elena Udrea, fostul presedinte a spus ca nu exclude ca aceasta "se poate insela"."Femeia asta este o femeie extrem de puternica si cu convingeri extrem de puternice. Iti va spune exact ce vrea ea si ce crede ea. E pe cont propriu, are o loialitate formidabila in relatia cu mine", a continuat Traian Basescu.
 

Acesta a afirmat ca, in ce priveste dosarele fostului ministru al Turismului, nu face niciun comentariu, "ca ii fac rau si nu vreau sa ii fac rau"."Stiu de la dna Udrea si stiu foarte multe informari pe care le primea ca beneficiar legal de care a tinut cont. Cand a primit informatii ca are un secretar de stat dubios, l-a dat afara", a mentionat fostul presedinte, adaugand ca "toti ciubucarii din ministere si spagarii isi folosesc ministrul" si "ba iti mai prezinta pe cineva cu afaceri nu stiu care".

 

CITITI SI: Elena Udrea, in denunţul catre DNA: Traian Basescu l-a AMENINTAT pe Coldea ca va ieşi public să ACUZE că Ghiţă este omul lor

 

Fostul sef al statului a spus ca i se pare "excesiv" numarul mare de cereri de arestare pe numele Elenei Udrea. "Avem de-a face cu o presiune asupra procurorilor sa lupte impotriva coruptiei si parca incep sa se axeze prea mult pe denunturi. Langa denunt trebuie sa mai pui ceva si trebuie sa ai grija in acelasi timp sa nu-i lasi pe cei care au luat banii sa se puna de acord sa te trezesti cu declaratii care il incrimineaza pe ministru", a mai afirmat Traian Basescu, subliniind ca a citit sinteza dosarului Microsoft si "Elena Udrea nu era".
 

De asemenea, fostul sef al statului spera ca fostul ministru al Turismului sa nu fie condamnat: "Este cea mai mare investitie politica pe care am facut-o". Anterior Traian Basescu a spus despre Elena Udrea ca crede in ea, dar si ca, in momentul in care un judecator va spune ca a fost vinovata, va recunoaste "indiscutabil" decizia acestuia.


Elena Udrea poate fi arestata din nou, de aceasta data in dosarul Gala Bute, in care este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, dupa ce la inceputul lunii februarie a fost arestata in dosarul Microsoft. Votul dat, luni seara, in Camera Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatului PMP a fost la limita, cu 7 voturi peste minimul necesar.

 

CITITI SI: Traian Basescu: Am vrut sa-l demit pe Coldea dupa episodul de la Paris, dar m-am razgandit dupa ce am vazut raportul


Procurorii DNA au formulat, marti, o noua cerere de arestare preventiva pe numele Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute, solicitare care a ajuns deja la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a stabilit ca solicitarea DNA se va judecata miercuri, la ora 8.00. 

 

Fostul presedinte Traian Basescu a spus ca relatia Elenei Udrea cu Victor Ponta "nu e de acum" si a amintit ca l-a "erodat" pe premier timp de doi ani si jumatate, "cu plagiatul, cu SIE". "Relatia dnei Udrea cu Victor Ponta nu e de acum. Victor Ponta a fost la firma lui Dorin Cocos jurist. Se stiu de mult timp", a spus fostul sef al statului, marti seara, la B1 TV, conform ziare.com
 

"Udrea a fost omul care, dupa mine sau in mod egal cu mine, l-a atacat pe Victor Ponta doi ani si jumatate, de cand s-a instalat la Palatul Victoria.

 

CITITI SI: Elena Udrea, la ieşirea de la DNA, despre DENUNTUL lui Dorin Cocos: După ce stai trei luni în arest, spui ORICE ţi se cere ca să pleci

 

Daca eu nu-l erodam 2 ani si jumatate pe Ponta, cu plagiatul, cu SIE, cu furtul de la Rompetrol, cu Rosia Montana, cu smecheria pe care a vrut sa o faca cu CFR Marfa, Ponta probabil castiga alegerile. Va garantez. Parerea dnei Udrea a fost ca Victor Ponta nu trebuie sa iasa presedintele Romaniei, dar nu a fost niciun fel de simpatie pentru Iohannis, considerandu-l amandoi solutia mai buna pentru democratie pe Iohannis", a mai declarat fostul presedinte.
 

Acesta a precizat ca stia ca Elena Udrea a discutat cu Victor Ponta despre numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA."Garantez ca Elena Udrea nu bate la usa niciunui barbat. Stiu ca a fost la Ponta sa discute despre Kovesi", a mentionat Traian Basescu.
 

Fostul sef al statului a mai vorbit si despre faptul ca un presedinte nu obtine informatii doar de la servicii."Vai de presedintele care ramane informat doar de la serviciile de informatii, pentru ca ele sunt foarte inguste. Vreau sa fiu foarte clar: Udrea era unul dintre oamenii politici cu care ma intalneam, dar nu exista partid cu care intr-un fel sau altul eu sa nu fi avut comunicare sau feedback", a mai spus fostul presedinte.
 

Elena Udrea a precizat, pe 30 ianuarie, ca directorul interimar al SRI, Florian Coldea, are o "foarte buna relatie" cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a carei numire in fruntea Directiei chiar Udrea ar fi intervenit. "Dl Coldea este cel care (...) detine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de alta parte are o foarte buna relatie cu dna Kovesi. Si va spun eu, care am intervenit in numirea dnei Kovesi in functia de procuror DNA...", a spus Elena Udrea, intr-un interviu acordat Hotnews.
 

"Eu am spus ca eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruta Kovesi. (...) Am fost cea care a mers la Victor Ponta sa discut tocmai numirea Codrutei Kovesi in functie", a adaugat fostul ministru al Turismului. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22