Traian Basescu a dat unda verde pentru urmarirea penala a lui Videanu si Silaghi

F.m. | 08.09.2013

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu si-a dat avizul pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

 



"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis duminica, 8 septembrie a.c., ministrului Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010", se precizeaza un comunicat al Presedintiei.


De asemenea, presedintele Traian Basescu a transmis ministrului Justitiei si cererea de urmarire penala pentru Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, "pentru a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor in perioada mai - decembrie 2012", se arata intr-un comunicat separat.


Ce acuzatii li se aduc fostilor ministri

Parchetul General a cerut Senatului aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Actiunea vine dupa ce seful DIICOT a cerut procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva celor doi.

Ei sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei. Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari prin favorizarea societatii Interagro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

La randul sau, Ovidiu Silaghi este acuzat de fapte de coruptie din perioada in care a fost ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta 1. Mai exact, Silaghi a fost acuzat ca i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

In plus, fostul ministru ar fi primit de la Iordache 200.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Sursa: ziare.com.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22