Teodor MELESCANU la BEC, pentru discutii despre organizarea alegerilor in DIASPORA: Nu e clar daca se pot infiinta NOI SECTII de votare

P.c. | 11.11.2014

Pe aceeași temă

Noul ministrul de Externe Teodor Melescanu este marti dimineata de la ora 8.30 la Biroul Electoral Central unde discuta cu reprezentantii institutiei despre un plan de masuri pentru o mai buna organizare a alegerilor prezidentiale in strainatate in 16 noiembrie, relateaza Hotnews.  


UPDATE La iesirea de la discutiile cu reprezentantii BEC, Melescanu a declarat ca a prezentat propunerile sale pentru votul din 16 noiembrie si ca BEC a cerut ca acestea sa fie formulate in scris, apoi va da un punct de vedere.
 

"E foarte clar ca nu e clar daca se pot infiinta noi sectii de votare. (…) Pe legisaltia actuala nu e posibil, daca se vor face derogari atunci vom putea discuta. Daca nu, vom realiza o mai buna organizare pentru a asigura o desfasurare cat mai rapida, dar in conditii de legalitate a procesului electoral", a spus Melescanu. 

Ministrul de Externe a mai spus ca MAE va organiza marti o conferinta de presa in care va prezenta masurile propune pentru o  mai buna desfasurare a votului in diaspora, in 16 noiembrie.
 

CITITI SI: Teodor MELESCANU, noul ministru de EXTERNE : Voi face tot ceea ce se IMPUNE pentru ca TOTI ROMANII din DIASPORA să poată VOTA

 

La intrarea la BEC, Melescanu le-a spus jurnalistilor ca are un plan de masuri si un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens. Intrebat daca ia in calcul infiintarea mai multor sectii de votare in diaspora, Melescanu a spus ca este "o optiune teoretica".
 

Melescanu anuntase luni ca marti dimineata se va intalni cu reprezentanti ai BEC pentru a discuta "modalitati legale" de a imbunatati participarea la vot a romanilor din diaspora, spunand ca exista in prezent cereri de la ambasade pentru 25 de noi sectii de vot. "Maine (marti - n.r.) voi merge la 8:30 la BEC sa vedem care sunt modalitatile legale de a imbunatati participarea la vot si de a crea posibilitati pentru romanii din diaspora sa voteze", a declarat noul ministru de Externe, Teodor Melescanu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22