Tensiuni in Coalitia de guvernare. PSD si UNPR nu sunt de acord ca PLR sa primeasca un post de vicepremier

T.d. | 11.12.2014

Pe aceeași temă

Calin Popescu Tariceanu, liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), ii raspunde vicepremierului Liviu Dragnea, dupa ce social-democratul si-a exprimat refuzul ca PLR sa primeasca un post de vicepremier in viitorul Cabinet Ponta. Tariceanu considera functia disputata drept o “functie de reprezentare”, potrivit Hotnews.

Intrebat la Romania TV daca PLR va primi si un post de vicepremier, Dragnea a rapuns: "Eu n-as fi de acord cu asta. Poate trebuie sa ne gandim ca numarul de patru vicepremieri a fost cam mare. Discutam acum de un guvern restructurat, poate e nevoie de unul sau doi vicepremieri. In sensul asta discutam in aceste zile".

In replica, presedintele Senatului a declarat joi ca functia de vicepremier este "o functie de reprezentare" si ca il intereseaza mai mult prioritatile viitorului Executiv.

"Nu stiu daca formularea ii apartine domnului Dragnea, in opinia mea functia de vicepremier este mai degraba o functie de reprezentare, nu are atributii in plus, nu aceasta este problema cea mai importanta. Problema cea mai importanta este pe ce directie va actiona Guvernul, care sunt deciziile cele mai importante pentru anul viitor", a declarat Tariceanu.
 

Tensiuni in Coalitie

Solicitarea PLR pare ca a dus la discutii in contradictoriu, in Coalitia de guvernare. Gabriel Oprea (UNPR) considera inadmisibila cererea PLR si invoca principiul proportionalitatii, potrivit stiripesurse.

In acest context, Gabriel Oprea a propus ca Guvernul sa nu mai aiba 4 vicepremieri, ca in prezent, ci doar unul singur si s-a autopropus pentru aceasta functie.

PSD nu a fost de acord cu aceasta varianta si desi a agreat, in principiu, sa nu mai fie 4 vicepremieri, doresc ca si principalul partid de guvernamant sa tina un vicepremier, in persoana lui Liviu Dragnea si sa fie, astfel, cel mult doi vicepremieri.

Intr-o discutie in Coalitie lui Gabriel Oprea i s-a spus ironic: "Daca vrei șef, pune-te prim-vicepremier", potrivit sursei citate.

CITESTE SI: Guvernul Ponta IV prinde contur: minister nou pentru PLR, pleaca ministri, se comaseaza portofolii

Premierul Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii in Guvernul Ponta 4, acesta aratand ca nu a discutat cu liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, care anume vor reveni acestei formatiuni.

Negocierile se poarta in spatele usilor inchise. Tariceanu a mentionat in mai multe randuri ca vizeaza ministere economice, dar joi si-a nuantat pozitia. "Nu neaparat economice, politici economice se pot face in orice minister", a spus presedintele Senatului. Tariceanu spera ca pana la finalul acestei saptamani sa incheie negocierile cu PSD pentru intrarea la guvernare.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa ceara votul parlamentarilor pentru un nou guvern, al patrulea cabinet pe care-l conduce, dupa ce UDMR a anuntat ca paraseste coalitia de guvernare, in urma votului de la alegerile prezidentiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22