Tariceanu: Congresul Partidului Liberal Reformator va avea loc la inceputul lunii august

T.d. | 23.07.2014

Pe aceeași temă

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) va avea loc la inceputul lunii august, a declarat miercuri, la Craiova, fondatorul formatiunii, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului, conform Agerpres.

Tăriceanu a spus că PLR, care se află la început de drum, are nevoie să se definească politic, în condițiile în care România azi se complace "într-un fel de mocirlă politică".

"Azi, România se complace într-un fel de mocirlă politică. Uitați-vă care sunt subiectele de dezbatere publică, uitați-vă nu numai ce se întâmplă la talkshow-urile de televiziune, uitați-vă, din păcate, care este conținutul congreselor partidelor politice. De aceea, vă invit să participați la viitorul congres pe care îl vom organiza la începutul lunii august, unde vrem ca o zi întreagă să fie dedicată exclusiv dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme. Eu cred că noi avem nevoie, pentru că suntem și la început de drum sau o reluare, să ne definim politic. Pentru că este obligația fiecărui partid să-și prezinte ideile și proiectele în fața cetățenilor", a afirmat Tăriceanu, la întâlnirea Grupului de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale.

El a susținut că în prezent România se complace într-o dispută politică sterilă, de multe ori distructivă, "promovată cu multă asiduitate de actualul președinte".

"Viața românească la nivel politic s-a schimbat fundamental în ultimii ani, conceptul de adversar politic cu care ai o diferență sau o dispută de idei și de proiecte s-a transformat deodată în dușmanul politic care trebuie distrus cu orice mijloace. Și avem numeroase exemple de personalități care ajung să suporte nu atât rigorile legii, cât mai degrabă ura și capriciile celor care sunt dușmanii lor politici. Trebuie să punem punct și să întoarcem o pagină. Trebuie să arătăm noi înaintea altora că politică înseamnă altceva, nu vânătoarea adversarilor, ci fața întoarsă către cetățeni, preluarea problemelor lor și încercarea de a le da soluții pentru ca cetățenii să se regăsească în statul și în țara în care trăiesc", a afirmat Tăriceanu în fața câtorva sute de membri și simpatizanți din cele cinci județe ale Olteniei prezenți în sala Filarmonicii "Oltenia" din Craiova.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că liberalii autentici au obligația să aprecieze și să promoveze elitele, "elitele însemnând nu numai mediul universitar, ci elite pot fi în sport, în mediul rural, pentru că în fond fermierii care reușesc să arate că se poate face performanță în agricultură sunt elitele mediului rural".

"În toate mediile avem elite și trebuie să le antrenăm, să le aducem alături de noi, pentru că prin exemplu lor personal vom antrena întreaga societate românească", a mai afirmat Tăriceanu.

La Craiova au fost prezenți președinții grupurilor de inițiativă ale PLR din Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Daniel Chițoiu, Cristian David, Grațiela Gavrilescu, Nicu Marcu, alți parlametari care s-au alăturat noului proiect politic.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22