Suspiciuni privind un posibil plagiat in teza de doctorat a lui Gabriel Oprea. Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti a reactionat

T.d. | 01.07.2015

Pe aceeași temă

Suspiciunile privind un posibil plagiat in teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea determina Universitatea din Bucuresti sa ia masuri. Presedintele Comisiei de Etica din UB, Marian Popescu, a declarat pentru HotNews ca va cere in comisie declansarea procedurilor privind analiza suspiciunii de plagiat.

"Ca urmare a faptului ca a aparut public o analiza care prezinta evidente ale unui plagiat, conform regulamentului ne autosesizam pe chestiunea plagiatului", a spus Marian Popescu.

Gabriel Oprea este doctor in Drept inca din anul 2000. A obtinut acest titlu la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu lucrarea "Procedura plangerii prealabile”, realizata sub coordonarea profesorului Ion Neagu. In prezent, Gabriel Oprea este profesor universitar si conducator de doctorat la Academia Nationala de Informatii. 

Recent, in spatiul public au aparut suspiciuni privind un posibil plagiat in teza sa de doctorat.

Oprea a reactionat ieri printr-un comunicat de presa: “Sunt un om corect, am respectat si respect legile tarii”.

Vicepremierul, iar pentru moment si premier interimar, a precizat ca a primit de la Ministerul Educatiei pe 23 iunie 2015 - deci inainte ca sesizarea sa fie depusa la Universitatea din Bucuresti - “atestarea faptului ca atat titlul de doctor, cat si cel de conducator de doctorat au fost obtinute cu respectarea tuturor normelor”.

In context, Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, a declarat ca, “avand in vedere ca domnul Gabriel Oprea a facut public ieri, printr-un comunicat de presa, faptul ca el cunoaste ca o sesizare care il priveste a fost depusa la Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, va pot spune ca este adevarat. Sesizarea priveste doua chestiuni: una privind parcursul doctoral al domnului Oprea, iar a doua - suspiciunea de plagiat”.

Premierul interimar Gabriel Oprea a facut parte si din comisia care a evaluat in 2003 teza de doctorat a lui Victor Ponta si care a propus atunci acordarea titlului de doctor lui Ponta cu distinctia "Summa Cum Laude".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22