Surse din Politie: Nicusor Constantinescu este in TURCIA

T.d. | 31.10.2014

Pe aceeași temă

Nicusor Constantinescu nu se mai afla pe teritoriul SUA, ci este in Turcia, potrivit unor surse din Politie, citate de Gandul. Astazi, presa a scris despre faptul ca autoritatile americane au respins cererea de extradare a lui Constantinescu. Aceleasi surse sustin ca deja se fac demersuri pentru aducerea lui Nicusor Constantinescu in tara.

Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia există în România un mandat de arestare, ar fi reuşit să mai scape o dată de autorităţile române, plecând din SUA în Turcia, conform unor surse din Poliţie.

Pe 23 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA. De atunci, nu s-a mai întors.

CITESTE SI: Autoritatile americane au RESPINS cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu (surse)

Pe 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu pentru o perioadă de 30 de zile, arestarea fiind decisă de Tribunalul Bucureşti pe 23 iulie. Atât Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Tribunalul Bucureşti, au constat că Nicuşor Constantinescu se sustrage nemotivat cercetării judecătoreşti (judecarea dosarului n.red.) în unul din dosarele care a ajuns deja în instanţă.

DNA a anunţat pe 29 august că a formulat la Constanţa o cerere distinctă de arestare preventivă, motivul fiind atât de ordin procedural, dar şi factual. DNA a explicat că, dacă este repatriat în urma cererii de extrădate, Nicuşor Constantinescu nu va mai putea fi arestat preventiv în alt dosar decât cel în care s-a dispus arestarea preventivă pe 27 iulie.

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22