SUA va impune noi sanctiuni economice Rusiei

A. C | 25.01.2015

Pe aceeași temă

Secretarul american de Stat, John Kerry, a anunțat astăzi "o creștere a presiunii" SUA și partenerilor internaționali asupra Rusiei, în cazul în care Moscova nu încetează să afecteze politica internă a Ucrainei. Avertismentul dat de SUA a venit la scurt timp dup[ ce separatiștii, beneficiind de sprijinul fortețor ruse, au atacat orașul Mariupol, extinzând în aceste fel linia frontului din est spre sudul Ucrainei, informează Hotnews.

 

Cel putin 20 de persoane au murit, sâmbată, într-un atac cu rachete asupra unui cartier al orașului-port ucrainean Mariupol. Kievul a acuzat Moscova pentru atac. Autoritățile ucrainene au cerut convocarea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

 

Declarațiile departamentului de stat american vin tocmai ca un răspuns la apelul ucrainenan către comunitatea internațională.


"Angajamentele Rusiei față de înțelegerea de la Minsk vor fi evaluate dupa acțiunile sale și nu dupa declarații. Cerem Rusiei să înceteze imediat orice susținere pentru separatiști, să închidă granița cu Ucraina și să-și retragă orice sprijin cu armament, forțe militare și bani pentru separatiști. Altfel, presiunea americană și internaționalp asupra Rusiei și asociaților săi va crește", a spus Kerry.
 

Kerry a mai adăugat că decizia Rusiei de a relua furnizarea de armament către separatiști este "iresponsabilă".

 

CITIȚI ȘI: NATO va construi un centru de comanda in Romania

 

Într-o reuniune a Consiliului rus de securitate din 23 ianuarie 2015, Putin a răspuns acuzațiilor Ucrainei. "Autoritățile din Kiev au dat ordinul oficial de lansare a unei operațiuni militare de anvergură practic pe toata linia de contact" între forțele ucrainene și rebelii pro-ruși" a declarat acesta. "Și toate acestea sunt însoțite de slogane de propagandă despre aspirațiile la pace", a mai adăugat președintele Rusiei.

 

Peste 9.000 de militari ruşi se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a declarat pe 22 ianuarie președintele ucrainean Petro Poroşenko.

 

"Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi transportoare de trupe", a declarat Poroşenko la Forumul economic mondial, desfăşurat în oraşul elveţian Davos.

 

CITIȚI ȘI: Angel Merkel doreste o colaborare economica intre Rusia si UE

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22