STENOGRAME DOSARUL MICROSOFT Gabriel Sandu: Funeriu si Vreme au si ei acolo un abuz in serviciu, cand ei AU FACUT TOATA PORCARIA

T.d. | 29.10.2014

Pe aceeași temă

Interceptarile din dosarul licentelor Microsoft il prezinta pe fostul ministru Gabriel Sandu afirmand ca “doar unii” sunt “vinovatii de serviciu”, in timp ce altii, precum Daniel Funeriu si Valerian Vreme, “au si ei acolo un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria”, potrivit Mediafax.

Procurorii redau, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, o discuţie interceptată în care fostul ministru al Comunicaţiilor se plângea de faptul că el se numără printre "vinovaţii de serviciu" din dosarul Microsoft şi ar fi "ăla care-i cel mai belea". Asta în timp ce alţi foşti miniştri "au şi ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta", Sandu menţionându-i în acest context pe Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Despre primul dintre aceştia, Gabriel Sandu spunea că ar avea "protecţie de la PMP".

Discuţia interceptată a fost purtată de Sandu cu o femeie neidentificata:

"DOAMNA: Măi, nu, nu, deci, priveşte lucrurile altfel, deci, priveşte-le pozitiv.

SANDU GABRIEL: A, nu, nu, nu, ascultă-mă ce-ţi spun, că eu sunt realist, înţelegi. Adică, chestia asta că a vorbit cineva cu cineva, ca să forţeze pe altcineva şi cineva care nu mă cunoaşte a făcut nu ştiu ce cu altcineva de care a auzit, adică asta e o... un c... înţelegi? Sau c... ăla că eu am refuzat să plătesc şi ăla m-a plătit că n-am plătit. Adică, astea-s nişte aberaţii grosolane, înţelegi?

DOAMNA: Da, da’ mediatizarea asta nu este ok, îţi dai seama că sunt ăştia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, aşa, şi la un moment dat tot caută, scormoneşte şi găseşte un c...

SANDU GABRIEL: Da, da, da, da.

DOAMNA: Singura, ţi-am zis, singura putere şi cea mai mare putere, şi nu ţine nici de ei şi aşa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-şi pot imagina.

SANDU GABRIEL: Ştii ce se-ntâmplă, după părerea mea, au făcut o singură greşeală, au exagerat total, au exagerat şi mai e şi altă treabă, a, a-nceput să ne facă doar pe unii vinovaţii de serviciu. înţelegi, că dacă observi, sunt eu şi... pe Funeriu, dacă are protecţie de la PMP, şi pe Vreme... au şi ei acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înţelegi, iar ăla care-i cel mai belea, sunt eu.

DOAMNA: Da"

În acest dosar, Gabriel Sandu, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, care controlează grupul de firme Niro, au fost arestaţi printr-o decizie luată de instanţa supremă.

În afara lui Sandu, alţi opt miniştri sunt vizaţi în dosarul Microsoft. Aceştia sunt senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Potrivit procurorilor anticorupţie, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.
 

Dorin Cocos: Am vorbit si cu… cu ELENA, si a zis: Foarte bine

Procurorii anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, cum Dorin Cocoş îi cerea lui Dinu Pescariu să semneze nişte chitanţe antedatate. Mai mult, într-o discuţie care a avut loc în septembrie 2014, Cocoş spune că a vorbit cu o anume Elena. In stenogramele din referatul procurorilor apare si fostul ministru Gabriel Sandu discutind cu o "doamna".

Potrivit interceptărilor de la dosar, într-o discuţie de pe 18 septembrie 2014, Dorin Cocoş i-ar fi cerut lui Dinu Pescariu să semneze chitanţele antedate, chiar dacă ştia că este ilegal.

Într-o discuţie, care a avut loc pe 25 septembrie 2014, Dorin Cocoş a vorbit cu Dinu Pescariu căruia i-a spus că a vorbit cu o anume Elena ca i-ar fi zis că e „foarte bine aşa”.

Dorin Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine aşa. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu... cu Elena, şi a zis: Foarte bine.

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocoş: Da.

 Dinu Pescariu: Bravo!

 Dorin Cocoş: Când.. Am spus... Că am stat şi m-am gândit... Băi, acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau de mâine. Ce? Hai să fim drepţi. Şi cu asta basta. Şi tu lasă-le acolo!

Dinu Pescariu: Mi-a fost frică să le duc acasă.

Dorin Cocoş: Foarte bine! Eşti nebun? Mai bine să-le încoace!

Dinu Pescariu: Da.

Dorin Cocoş: Lasă-le, dracu'! Ei, uşor, aşa! (...)

Intr-o alta discutie, Dorin Cocos ii spune lui Pescariu, dupa ce mentioneaza o persoana care “Nu poate sa spuna chiar tot”"Ma duc pana la prezidentiale, in p… mea".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22