Sova pregateste un alt TUN. Aeroportul Timosara, TRANSFERAT baronului Titus Bojin, protejatul lui Ilie Sarbu

Fara Autor | 17.05.2014

Pe aceeași temă

În vreme ce Hotărârea de Guvern privind cedarea gratuită a unui număr important de acțiuni în mâna primarului Constanței, Radu Mazăre, se află deja pe masa guvernului, așteptând doar aprobarea, o altă hotărâre de guvern este pregătită în favoarea lui Titus Bojin, omul de casă al lui tata-socru Ilie Sârbu. Este vorba de Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Transporturilor cedează gratuit Consiliului Județean Timiș participația majoritară, de 80%, pe care o deține la Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara, scrie Curentul.

"Se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acțiuni al Societății Naționale «Aeroportul Internațional Timișoara - Traian Vuia» SA, reprezentând un număr de 128.064 acțiuni, în valoare de 10 lei fiecare, din proprietatea privată a statului și din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a județului Timiș și în administrarea Consiliului Județean Timiș", se arată într-un proiect de HG elaborat de Transporturi.

Preluarea pachetului de acțiuni se va realiza pe baza unui protocol încheiat între părți în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii. Deja Consiliul Județean Timiș și-a exprimat acordul privind această operațiune printr-o hotărâre aprobată la finalul lunii aprilie și probabil în câteva luni se va finaliza procesul de transferare a Aeroportului din Timișoara din proprietatea Ministerului Transporturilor în cea a CJ Timiș, condus de Titus Bojin, omul de casă al lui tata-socru Ilie Sârbu.

 

Predoiu: Ponta mai pregateste un tun

 Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu susține, printr-un comunicat de presa, că după decizia de transfer al acțiunilor de la Portul Constanta, premierul Victor Ponta si ministrul transporturilor Dan Sova pregătesc un nou "tun" la Timișoara. "CJ Timiș este condus de Titu Bojin, un apropiat al lui Ilie Sârbu, socrul premierului. În curând Ministerul Transporturilor o sa rămână fără domeniu de activitate", a declarat Predoiu.
"Ca și în cazul Portului Constanta le atrag atenția domnilor Ponta si Sova că transferul gratuit de acțiuni printr-o Hotărâre de Guvern este ilegală. Ii cer premierului sa nu transforme Guvernul într-un grup infracțional organizat", a adăugat Predoiu.

 

Titus Bojin -baronul cu probleme în declarațiile de avere

Președintele CJ Timiș, baronul PSD Titus Bojin, protejatul lui Ilie Sârbu, este un personaj care a intrat de ceva vreme atât în atenția procurorilor cât și a inspectorilor Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, nu mai departe de octombrie 2013, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, însoțit de un avocat, s-a prezentat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală de la Direcția Apele Banat, în care au fost audiați, în aceeași zi, soția și fiul său. Bojin a lucrat circa zece ani la Direcția Apele Banat, iar anchetatorii investighează tocmai această perioadă, în care există suspiciuni că s-au produs prejudicii serioase bugetului instituției, prin contracte păguboase.

De asemenea, Titu Bojin este suspectat de inspectorii de integritate că nu poate justifica aproximativ 365.000 de lei și 40.000 de euro.

Potrivit declarațiilor sale de avere, Bojin a împrumutat de două ori firma Remodet TMB, la care soția sa este acționară, în 2010 și 2011, iar în declarația de avere din 2012 este menționat un împrumut de aproape 200.000 de lei, fără ca destinatarul acestuia să fie precizat. În plus, a mai împrumutat și două persoane fizice, cu câte 20.000 de euro, spun surse judiciare.

Pe de altă parte, Bojin este suspectat și de incompatibilitate, deoarece în perioada 2008-2012, când a fost consilier județean, a menționat în declarațiile de avere și funcția de director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Banat.

Bojin este, de asemenea, acționar majoritar la firma Lugomet SA, începând din 2002.

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă pe site-ul Consiliului Județean, de la preluarea mandatului de șef al CJ Timiș, Bojin deține două terenuri și o casă în comuna Remetea Mare din Județul Timiș, bijuterii în valoare de 7.000 de euro, nici un cont în bancă, dar credite de peste 60.000 de euro. Aceasta, în condițiile în care a împrumutat altor persoane sau firme aproape 100.000 de euro.

Ca șef serviciu în cadrul Administrației Bazinale de Apă Banat, Bojin a încasat în 2012 venituri de 126.973 lei, iar de la firma Lugomet, dividednde de 76.175 lei. Indemnizația de consilier județean a fost de 7.243 lei. Soția sa, Maria Bojin, a câștigat peste 41.000 de lei în calitate de director la Lugomet, 35.000 de lei din arendă și 235.719 lei ca dividende de la firma Remodet TMB, pe care soțul său a împrumutat-o cu peste 200.000 de lei în 2009 și 2010.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22