Sorin Oprescu: Consiliul General al Bucurestiului este blocat din cauza incertitudinii politice

T.d. | 30.07.2014

Pe aceeași temă

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu mai poate adopta proiecte si hotarari pentru ca este neclara componenta politica a acestuia, a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Reconfigurarile de pe scena politica – incepand cu ruperea USL si terminand cu noile aliante – au creat haos, a subliniat Oprescu, informeaza stiripesurse.

Majoritatea PSD a fost anulata de alianta PNL-PDL-PPDD.

Sorin Oprescu afirma ca multi consilieri au fost exclusi din propriile partide pentru ca doar dupa cateva zile sa fie reprimiti si chiar sa se ceara avansarea lor pe functii ca cea de viceprimar.

Preocuparea mea este ca orice vot exprimat in Consiliul General sa fie valid, in deplina legitimitate”, afirma primarul general.

Nu pot sa ma joc si sa risc sa existe hotarari de Consiliu General care sa fie contestate, suspendate si/sau anulate ulterior votului din CGMB, pentru ca asta ar perturba legalitatea desfasurarii activitatii executive. Stiti bine ca ma refer la investitii cu fonduri locale sau europene, functionarea serviciilor publice ale orasului si tot ce tine de activitatile curente, care necesita votul legal al alesilor bucurestenilor”, a continuat Oprescu.

CITESTE SI: Consiliul General Bucuresti, disputat de PSD si PNL-PDL

Edilul-sef al Capitalei mai arata ca: “La fel ca in data de 23 iulie si astazi avem aceeasi situatie confuza asupra legitimitatii consilierilor generali. Am sperat cu toata buna-credinta ca in acest interval de timp, de o saptamana, partidele politice sa ia atitudine pentru a clarifica aceasta stare confuza. Nu s-a intamplat acest lucru. In continuare vin hartii de la partide ca unii sunt dati afara, altii nu sunt dati afara, apoi cei dati afara sunt reintrodusi ca valizi, unii dintre consilieri si-au atacat in instanta propriile partide ca sa-si clarifice din punct de vedere statutar pozitia”.

Eu imi pun problema daca ei nu stiu in ce partid mai sunt sau daca mai sunt membrii in propriile partide si daca nici partidele nu stiu daca ii mai au sau nu membrii de unde sa stim calitatea lor de consilieri generali?”, mai afirma Oprescu.

Primarul general al Bucurestiului conchide: “Sa fie clar: este o problema politica ce nu imi apartine! Intotdeauna am spus –administratie fara culoare politica. Politicul nu trebuie sa perturbe administrarea unui oras, ca si asa sunt probleme dificile de rezolvat. Politicul poate sprijini, optimiza activitatea intr-un oras, pentru asta se cer increderea si votul cetatenilor”.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22