Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: Retragerea titlului de DOCTOR al lui Victor PONTA poate fi facuta printr-un act de aceeasi valoare ca si actul prin care a fost conferit. Solutia legala va fi aplicata cu celeritate

P.c. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei, a declarat astazi ca solicitarea Universitatii din Bucuresti de retragere a titlului de doctor premierului Victor Ponta a ajuns la Minister. Cimpeanu a anuntat ca "avand la baza solicitarea prim-ministrului - cu o semnificatie profunda, nedorind sa afecteze prestigiul educatiei a facut aceasta solicitare -, pe baza acestei solicitari Universitatea din Bucuresti a adresat o cerere de retragere a titlului catre ministrul Educatiei. Solutia legala, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicata cu celeritate", relateaza Hotnews.


"Am inteles ca la minister a venit aceasta solicitare a Universitatii din Bucuresti cu privire la retragerea titlului de doctor domnului prim-ministru Victor Ponta. Nu voi face altceva decat sa respect legea si nu o sa temporizez in niciun fel ceea ce trebuie sa fac conform legii. Ca sa cunosc ce trebuie sa fac conform legii va trebui sa ma consult cu departamentul de specialitate si cu departamentul juridic de la minister", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
 

CITITI SI: Universitatea din Bucuresti SOLICITA in mod oficial ministrului Educatiei sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta

 

Referitor la procedura prin care poate fi retras titlul, ministrul a afirmat: "Ceea ce cunosc in momentul de fata este faptul ca in anul 2003, pe baza propunerii Universitatii din Bucuresti, domnului Victor Ponta i s-a acordat titlul de doctor, acest lucru a fost certificat prin ordin de ministru. In momentul de fata, aceeasi universitate, avand la baza solicitarea prim-ministrului - cu o semnificatie profunda, nedorind sa afecteze prestigiul educatiei a facut aceasta solicitare -, pe baza acestei solicitari Universitatea din Bucuresti a adresat o cerere de retragere a titlului catre ministrul Educatiei. Solutia legala, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicata cu celeritate".
 

"Este principiul simetriei actelor juridice si retragerea titlului poate fi facuta printr-un act de aceeasi valoare ca si actul prin care a fost conferit titlul de doctor", a explicat Sorin Cimpeanu, citat de Agerpres. 
 

Reactia ministrului vine dupa ce Victor Ponta i-a trimis o scrisoare rectorului Mircea Dumitru, in care il "notifica" pe acesta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti, si dupa ce Universitatea a trimis o adresa oficiala la Ministerul Educatiei in care cere sa i retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta. 

 

Universitatea Bucuresti: Ministrul Educatiei sa ii retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta

 

Universitatea din Bucuresti i-a cerut oficial ministrului Educatiei, Sorin Campeanu, sa ii retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta. Universitatea din Bucuresti (UB) a avut acum cateva zile o reactie oficiala in cazul anuntului premierului Ponta privind renuntarea la titlul de doctor in drept. Cu privire la acest subiect, UB va intreprinde toate demersurile legale necesare in acord cu solicitarea premierului, a anuntat institutia de invatamant, intr-un comunicat remis presei, potrivit Hotnews.

 

Victor Ponta, premierul Romaniei, a anuntat pe pagina sa de Facebook, ca a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii din Bucuresti (UB), Mircea Dumitru, pentru a renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre UB. Universitatea din Bucuresti a anuntat ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, dar Ministerul Educatiei nu a luat in considerare decizia universitatii, potrivit Hotnews.

 

Citeste mai jos Raspunsul integral al Universitatii din Bucuresti la notificarea lui Victor Ponta ca renunta la titlul de doctor:

"Universitatea din Bucuresti
Cabinet Rector


Domnului Victor Ponta

Spre stiinta,
Domnului Sorin Cimpeanu
Ministru al Educatiei si Cercetarii

Stimate Domnule Victor Ponta,
Am primit scrisoarea dumneavoastra prin care ne aduceti la cunostinta ca renuntati la titlul de Doctor in Drept.

Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastra si buna-credinta cu care, acum, luati in considerare demersul Universitatii din Bucuresti si decizia Comisiei de Etica din 2012.

Suntem intrutotul de acord cu aprecierile dumneavoastra referitoare la domeniul educatiei, ca ‘domeniu fundamental si esential pentru viitorul nostru ca societate europeana’. Universitatea din Bucuresti va face intotdeauna tot ce ii sta in putinta pentru a asigura educatie si cercetare stiintifica de calitate.

Cu privire la renuntarea la titlul de Doctor in Drept, ce v-a fost acordat in 2003, va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea dumneavoastra.

Cu stima,
Prof. de. Mircea DUMITRU
Rector al Universitatii din Bucuresti
Membru corespondent al Academiei Romane

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22