Sorin Blejnar, la DNA. Fostul presedinte ANAF sustine ca a venit cu documente pentru procurori

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Sorin Blejnar, fost presedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a venit miercuri la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Blejnar a fost trimis in judecata in dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere, informeaza Mediafax.

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că le-a dat procurorilor mai multe documente care ar putea să fie folosite într-o anchetă a acestora.

Sorin Blejnar a precizat că a intrat recent în posesia acestor documente, despre care cunoştea că pot fi folositoarea anchetatorilor DNA, astfel că s-a prezentat miercuri pentru a le preda.

Întrebat dacă a obţinut documentele după ce a plecat de la conducerea ANAF, Blejnar a spus doar că le are de puţin timp şi acestea ar fi necesare anchetatorilor într-o cauză penală pe care o instrumentează.

Întrebat dacă are informatii cu privire la Codruţ Marta, Blejnar nu a dat niciun răspuns, arătând doar că documentele pe care le-a dus la DNA au fost lăsate anchetatorilor pe baza unui proces-verbal de predare.

În iulie, Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată, pentru fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, cercetările în cazul lui Codruţ Marta fiind continuate într-un alt dosar.

Blejnar este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).

În acelaşi dosar sunt judecaţi, printre alţii, Viorel Comăniţă, fost director la Autoritatea Naţională a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI - Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

În cauză s-a dispus menţinerea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor trimişi în judecată, până la concurenţa sumei de 242,642,205.44 lei, în vederea recuperării pagubei produsă bugetului de stat.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22