Social-democratii vor amanarea votului asupra reexaminarii Codului Fiscal. Liviu Dragnea propune reluarea procedurii in sesiunea ordinara din septembrie

T.d. | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Calendarul noului Cod Fiscal ar putea fi modificat, dupa ce social-democratii au decis in coalitie sa solicite amanarea votului asupra cererii de reexaminare a Codului. Seful interimar al PSD Liviu Dragnea a avansat ziua de joi, 27 august, pentru o intalnire intre liderii partidelor parlamentare, in vederea unei decizii politice.

De altfel, Dragnea a mai spus ca o decizie si un vot finale asupra Codului Fiscal sunt asteptate in sesiunea ordinara parlamentara din septembrie.
 

UPDATE: Gorghiu (PNL): Coalitia se disociaza de populismul lui Victor Ponta

---

Decizia vine dupa o reuniune a liderilor coalitiei de guvernare sustinuta astazi, la sediul PSD. In cadrul discutiilor au luat parte premierul Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea si Tariceanu si Daniel Constantin, din partea ALDE, potrivit Mediafax.

In ce priveste acordul politic de saptamana trecuta, Liviu Dragnea a spus ca sunt necesare analize suplimentare privind impactul masurilor din noul Cod Fiscal.

"Sper ca liderii Opozitiei sa accepte aceasta discutie pentru joi. Saptamana trecuta a fost o discutie tehnica si punct, negociatorii nu au avut mandate de la partide", a punctat seful interimar al PSD.

CITESTE SI: Sesiune extraordinara pentru reexaminarea Codului Fiscal. Comisia juridica da aviz pozitiv, in timp ce Comisia pentru transpoturi avizeaza negativ

Schimbarea de atitudine aratata de Dragnea surprinde, in conditiile in care chiar PSD a fost partidul cu initiativa de a convoca o sesiune parlamentara extraordinara in august in vederea votului asupra Codului Fiscal.

Saptamana trecuta a avut loc o negociere intre reprezentanti ai partidelor parlamentare, care au spus ca sunt de acord cu doua modificari ale Codului Fiscal retrimis de presedinte la Parlament: pastrarea supra-accizei la carburanti inca un an si scaderea TVA de la 24% la 20% din 1 ianuarie 2016, in loc de o scadere pana la 19%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22