Sloganurile “USL traieste” si “Mandri ca suntem romani”, interzise in mai multe judete din tara

T. D. | 19.05.2014

Pe aceeași temă

Birourile electorale judetene (BEJ) au decis interzicerea afiselor de campanie in care PSD folosea marca “USL” si sloganuri precum “Mandri ca suntem romani”, in campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, conform HotNews.ro.

Duminica, Biroul Electoral Central (BEC) a confirmat o decizie a BEJ Salaj, care impunea “inlaturarea de pe raza judetului a afiselor electorale utilizate de Alianta Electorala PSD-UNPR-PC care contin semnul electoral si denumirea Uniunii Social Liberale, ambele sub forma acronimului USL”, mentioneaza sursa citata.

Mai mult, BEJ Salaj a decis, vineri, interzicerea afiselor electorale ale PSD pe intreg teritoriul judetului, din cauza sloganurilor “Mandri ca suntem romani” si “Romania puternica in Europa”. Asa cum arata decizia transmisa HotNews.ro, Bej Salaj sustine ca “sloganurile folosite de Alianta Electorala PSD-UNPR-PC inoculeaza ideea ca doar cetatenii care vor exprima votul pentru candidatii PSD se pot simti mandri ca sunt romani  si doar in acest mod Romania va avea un cuvant de spus in Uniunea Europeana”.

Totodata, BEJ Salaj considera ca folosirea acestor sloganuri de catre PSD este asemanatoare cu utilizarea drapelului national si a stemei statului roman sau a Uniunii Europene in campanie, practica interzisa de legea electorala 33/2007, arata HotNews.ro.

Aceasta decizie vine in urma unei sesizari a PDL Salaj. Decizii similare au fost luate de BEJ in Tulcea, Bacau, Prahova, Bistrita-Nasaud, Suceava, Constanta, Harghita, Mehedinti, Arges, Covasna si Satu Mare. Totusi, BEJ Olt a respins contestatia PNL privind afisele PSD care foloseau marca “USL”.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22