Serghei Lavrov (MAE rus): Occidentul acuza Moscova pentru tot ce se intampla in Ucraina, dar fara dovezi

T.d. | 17.09.2014

Pe aceeași temă

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, considera ca Occidentul acuza Moscova pentru aproape tot ce s-a intamplat in contextul crizei din Ucraina fara sa prezinte dovezi, conform Agerpres.

''Acuzații privind o intervenție militară a Rusiei în conflictul din Ucraina nu sunt auzite pentru prima dată. De la începutul conflictului, noi suntem practic acuzați pentru toate, dar niciodată nu ni s-au prezentat dovezi. Absența dovezilor, tăcerea, deformarea adevărului caracterizează de fapt poziția SUA și a unor state europene'', a afirmat Lavrov.

O astfel de abordare, a adăugat ministrul rus, ''se poate vedea și în declarațiile despre mișcările trupelor noastre, despre ancheta în catastrofa avionului malaezian, tragediile din Maidan (Piața Independenței din Kiev) sau de la Odesa și despre multe alte situații''.

Potrivit lui Lavrov, astfel de declarații sunt considerate de Moscova ''o manifestare a războiului informațional''.

Serghei Lavrov a apreciat că o continuare a presiunilor la adresa Moscovei, prin adoptarea de sancțiuni, nu va ajuta la rezolvarea crizei din Ucraina, ci, dimpotrivă, va duce, în opinia sa, la adâncirea acestui conflict.

Rusia își rezervă dreptul de a lua măsurile necesare pentru apărarea intereselor naționale legale ale țării și a securității naționale, a punctat seful diplomatiei ruse, cu referire la ultima serie de sancțiuni occidentale intrate în vigoare la 12 septembrie.

Serghei Lavrov și-a exprimat totuși speranța că ''pragmatismul și bunul simț vor prevala în cele din urmă în abordările partenerilor Rusiei''.

''SUA, UE și alte țări trebuie să asculte de glasul rațiunii și să oprească acest cerc vicios al unor acțiuni inutile după principiul 'ochi pentru ochi', pe care ei înșiși l-au început'', a mai declarat ministrul rus de externe, conform sursei citate.
 

Moscova: SUA imping lumea spre un nou Razboi Rece

Intentia unor tari membre NATO de a furniza armament Kievului risca sa constituie o ingerinta in afacerile interne ale Ucrainei si o complicitate la crime de razboi, a declarat marti presedintele Dumei de stat (camera inferioara a Parlamentului rus), Serghei Nariskin.

"Summitul recent al NATO nu a facut decat sa agraveze situatia. Aflam din diferite surse ca livrari de arme au fost promise regimului de la Kiev de unele state membre ale acestui bloc, ceea ce risca sa constituie o ingerinta in afacerile interne ale Ucrainei", a afirmat Nariskin, in deschiderea sesiunii de toamna a Dumei de stat.

"As spune chiar mai mult, este vorba despre o complicitate la crimele de razboi comise in aceasta tara", a adaugat presedintele Camerei inferioare a Parlamentului rus.

El a mai afirnat ca Statele Unite imping lumea spre un nou "razboi rece", conform sursei citate. "Politicile cinice si iresponsabile aplicate de Statele Unite si de tarile influentate de Statele Unite au adus lumea in pragul unui nou razboi rece", a afirmat Nariskin.

"O versiune actualizata a Razboiului Rece a devenit realitate in prezent. Indelung asteptatul armistitiu din republicile Donetk si Lugansk a reusit sa opreasca temporar varsarea de sange, dar criza si confruntarile continua in Ucraina", a spus oficialul rus, considerand ca recentul summit NATO nu a facut decat sa complice situatia.

"Am aflat din diverse surse ca regimului de la Kiev i s-au promis arme si echipamente militare de catre tari membre NATO, o situatie care ameninta sa devina o ingerinta clara in afacerile interne ale Ucrainei sau, pentru a o spune franc, un ajutor pentru crimele de razboi comise acolo. Toate mastile au fost date jos si a venit momentul adevarului", a incheiat Nariskin.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat, la finalul Summitului NATO de la Newport, in Marea Britanie, ca mai multi aliati sunt pregatiti sa furnizeze armament de inalta precizie Ucrainei si sa trimita consilieri militari in tara sa. Insa atunci cand a fost intrebat care sunt aceste tari, Porosenko a refuzat sa raspunda, invocand natura confidentiala a acestei informatii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22