Serghei Lavrov (MAE rus): Moscova nu contesta dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu UE

T.d. | 25.10.2014

Pe aceeași temă

“Rusia nu a pus niciodata la indoiala dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu Uniunea Europeana”, a afirmat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Romania Libera.

"Vreau să subliniez că noi nu am pus niciodată la îndoială dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu Uniunea Europeană. Problema aici este că acest lucru nu ar trebui să aducă prejudicii Rusiei, partenerilor săi din Uniunea Vamală şi tuturor membrilor zonei de liber schimb CSI, inclusiv Ucrainei", a declarat Lavrov într-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang (VG).

Comunitatea Statelor Independente (CSI) are nouă membri cu drepturi depline - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, R.Moldova, Rusia, Tadjikistan şi Uzbekistan - şi două state participante - Turkmenistan şi Ucraina.

Ministrul rus de Externe a adăugat că relaţiile comerciale ale Ucrainei cu Uniunea Europeană "nu ar trebui să creeze căi secundare pentru intrarea fără taxe a unor produse europene ieftine pe teritoriul rus”.

Prevederile politice ale Acordului de Asociere Ucraina-UE au fost semnate în martie, în timp ce partea economică a acordului a fost semnată în iunie.

La începutul lui septembrie, Rusia, Ucraina şi UE au încheiat un compromis cu privire la acordul de liber schimb al Kievului cu Uniunea Europeană, amânând intrarea în vigoare a Acordului până la 1 ianuarie 2016.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22