Senatorul Liviu Marian Pop A PIERDUT PROCESUL CU ANI, fiind INCOMPATIBIL

D.g. | 11.03.2014

Pe aceeași temă

În data de 7 martie 2014 a avut loc pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție a României în cazul recursului formulat de către senatorul Liviu Marian Pop împotriva sentinței civile nr. 758 din 20 februarie 2013 a Curții de Apel București, sentință prin care senatorul a fost declarat incompatibil, informeaza sighet247.ro.

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat pe senatorul Liviu Marian Pop ca fiind incompatibil. Astfel, în luna noiembrie 2012, ANI a constat că Liviu Marian Pop, din postura de ministru al Educației, „a avantajat patrimonial Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), organizație cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, încălcând astfel dispozițiile în vigoare referitoare la conflict de interese și abuz în serviciu contra intereselor publice, în materia legislației penale”.

Liviu Marian Pop a atacat în instanță decizia ANI, iar în data de 7 martie 2014 acesta a pierdut și ultima cale de atac prevăzută în legislație, decizia originală a ANI rămânând DEFINITIVĂ și IREVOCABILĂ.

Conform legii, cel mai probabil Liviu Marian Pop nu își va mai putea exercita mandatul de senator, având interdicție în acest sens pe o perioadă determinată de timp de a ocupa funcții de demnitate publică și de a fi ales în astfel de funcții. Cazul domnului Liviu Pop seamănă foarte mult cu cel al fostului senator PNL Mircea Diaconu, care și-a pierdut mandatul de senator în urma unei decizii a ANI de incompatibilitate.

Dacă analizăm decizia ANI este foarte plauzibilă varianta prin care Liviu Marian Pop să fie trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și/sau conflict de interese.

Redăm în facsimil un PrintScreen al sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României prin care aceasta respinge recursul formulat de senatorul Liviu Marian Pop împotriva deciziei de incompatibilitate a ANI.

Anumite surse indică faptul că în perioada imediat următoare urmează mai multe decizii de incompatibilitate ale ANI privind mai mulți primari, viceprimari și consilieri locali din județul Maramureș, atât de la orașe cât și de la comune.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22