Senatorii resping proiectul de hotarare privind votul in cazul Sova. Tariceanu, nevoit sa semneze o hotarare si sa o trimita la Monitorul Oficial

T.d. | 20.04.2015

Pe aceeași temă

Desi a anuntat luni ca plenul Senatului ar urma sa voteze in aceeasi zi un proiect de hotarare care sa ateste rezultatul votului in cazul Dan Sova, Calin Popescu-Tariceanu a fost pus intr-o situatie neclara dupa ce senatorii au respins hotararea.

Cu 68 de voturi “impotriva”, 2 “pentru” si 43 de abtineri, proiectul de hotarare a cazut in Senat. La propunerea senatorului PSD Serban Nicolae, seful Senatului va semna el insusi o hotarare de constatare pe care o va trimite la Monitorul Oficial, potrivit HotNews.

Practic, diferenta dintre cele doua documente/ hotarari consta in faptul ca cea propusa de Biroul Permanent stipula ca a fost "adoptat de Senat", invocand un vot dat de plen, in timp ce cealalta doar afirma ca Senatul a adoptat aceasta hotarare, pe data de 25 martie.

Ce adopta Senatul: "Articol unic - Constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senatorul Sova Dan-Coman".

Acest document a fost distribuit senatorilor prezenti la sedinta de plen din  20 aprilie.

Saptamana trecuta Curtea (Constitutionala – n.r.) a luat o decizie prin care solicita Senatului sa emita o hotarare referitoare la cazul domnului Sova. La sedinta din 25 martie la care se face referire in decizia Curtii nu s-a adoptat nicio hotarare. Dar astazi am discutat in Biroul Permanent si vom supune in sedinta de astazi a plenului Senatului un proiect de hotarare prin care se atesta, asa cum cere decizia Curtii, rezultatul din 25 martie in privinta senatorului Dan Sova”, a declarat Tariceanu, luni, inaintea votului din Plen.

Intrebat de ce trebuie sa se voteze din nou, seful senatului a spus ca votul din 25 martie nu a vizat nicio hotarare.

Eu nu pot sa semnez un document care este o hotarare pe un vot care nu s-a dat”, a mai spus seful Senatului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22