Senator PNL despre miza din cazul Sova: Daca ajunge in arest, va face denunturi. Daca face denunturi, Guvernul Ponta pica

M. B. | 19.04.2015

Pe aceeași temă

Senatorul PNL Ovidiu Oprea a declarat duminică, la Craiova, că PSD va încerca prin orice mijloace să împiedice arestarea preventivă a senatorului Dan Șova , deoarece acesta ar putea scrie denunțuri care să ducă la căderea Guvernului Victor Ponta.

 

“Această încercare de tergiversare, de apărare cu orice preţ a lui Şova din partea PSD, chiar cu preţul unor abuzuri, este clar că se face pentru că se tem de noi denunţuri pe care le-ar putea face Dan Şova. Aceste denunţuri ar putea să fie atât de grave, încât chiar să ajungă să răstoarne actualul Guvern'', a spus liberalul Ovidiu Oprea, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

 

Senatorul crede că Tăriceanu va declanşa proceduri de tergiversare a aplicării deciziei CCR în cazul Şova. Un posibil rezultat ar fi reluarea votului pe cererea DNA, ceea ce ar fi un abuz, susţine liberalul. Dacă în Monitorul Oficial va fi publicată decizia de respingere a cererii DNA, pe baza votului deja dat, PNL va contesta din nou la CCR, mai afirmă senatorul Ovidiu Oprea.

 

CITIȚI ȘI: ICCJ RESPINGE contestatia lui Dan Sova legata de durata anchetarii sale de catre DNA. Decizia nu este definitiva

 

Reamintim că DNA a solicitat Senatului Romaniei, săptămâna trecută, actele intocmite in legatura cu solicitarile DNA de retinere, arestare sau urmarire penala a unor senatori in perioada 2014 - 2015. Este vorba despre două solicitări separate, venite la Senat de la DNA. O cerere este legat[ de cazul Dan Șova și o alta înglobează toate cererile de urmărire penală, reținere sau arestare preventivă, de anul acesta și de anul trecut, ctrimise de DNA.

 

Dan Șova este acuzat în dosarul complexurilor Turceni și Rovinari, în care SCA "Șova și Asociații" a încasat din contractele de consultanță 3,455 milioane de lei, foloase necuvenite, spun procurorii anticorupție.

Șova ar fi distrus, de asemenea, mai multe probe din dosar, potrivit DNA.

 

CITIȚI ȘI: Dan Sova depune o plangere la ICCJ in care acuza DNA de TERGIVERSAREA anchetei sale

Dosarul lui Dan Sova - Un dosar cu avocati, carbune, management privat la stat si concedieri

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22