Seful TVR, Stelian Tanase, invitat la audieri in Parlament. Tanase acuza PSD ca face presiuni asupra televiziunii publice

T.d. | 19.09.2014

Pe aceeași temă

Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, Stelian Tanase, a fost invitat la audieri in Parlament, cu privire la acuzatiile conform carora PSD face presiuni asupra televizunii publice, conform Romania Libera.

Audierile se vor desfășura miercuri, în Comisia pentru Cultură a Camerei, de către preşedintele acesteia, liberalul Gigel Știrbu.

"Comisia pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, prin intermediul președintelui Gigel Știrbu, l-a invitat la audieri miercuri, 24 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, pe președintele director general al Societății Române de Televiziune, Stelian Tănase. Invitația a fost lansată pentru a clarifica situația existentă în acest moment la postul public de televiziune", a anunțat Gigel Știrbu.

CITESTE SI: Viitorul emisiunilor realizate de Moise GURAN, Sorin AVRAM sau Cornel NISTORESCU la TVR pus sub semnul intrebarii. Stelian Tanase: Se doreste, la nivel politic, indepartarea lui Cornel Nistorescu si a lui Sorin Avram de la TVR

Tănase a vorbit, într-un interviu acordat "Gândul", despre faptul că "presiunile au venit din cercuri foarte înalte, de la PSD" în ceea ce privește activitatea TVR și difuzarea unor emisiuni.

"Să fii şeful TVR în an electoral este o experienţă foarte proastă, foarte proastă, pentru că sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminţi, suspiciuni (...) Un ministru e un ministru, un senator e un senator, un şef de partid e un şef de partid, un candidat e un candidat şi de la nivelul ăsta exercită nişte presiuni. (...) Foarte greu, foarte greu să ştiţi şi nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea", a pus Stelian Tănase.

Mai multe site-uri (Inpolitics.roReportervirtual.ro) au dat drept sigur, joi, ca principalele emisiuni de seara ale TVR - talk-show-ul "Vorbeste liber!", "Biziday" sau emisiunea lui Dragos Patraru, "Starea Natiei" - vor iesi din grila dupa ce Consiliul de Administratie a obiectat fata de programele si strategia propuse pentru aceasta toamna. Contactat de presa, presedintele-director general Stelian Tanase, de care multi din actualul Consiliu de Administratie al Televiziunii s-au distantat in ultima vreme, a spus ca este o "disputa pe independenta editoriala a TVR". El a afirmat ca situatia ar urma sa se lamureasca "maine cand se reuneste grupul de lucru (pentru stabilirea grilei/structurii de programe a TVR din aceasta toamna, ce trebuie aprobata intr-o forma finala de CNA - n.red.) si luni, cand se intruneste C.A.".

Stelian Tanase acuza ca neintelegerile legate de programele de toamna ale TVR tin de presiuni politice si arata ca ar fi vizati jurnalistii Cornel Nistorescu si Sorin Avram. "Daca emisiunile lui Cornel Nistorescu si ale lui Sorin Avram ies, cineva trebuie sa dea o explicatie, iar explicatia trebuie cautata sus de tot, la nivel guvernamental", a afirmat Tanase. El a aratat ca actualul guvern are o reprezentare majoritara in CA al TVR, structura numita politic.

CITESTE SI: Radu Carp, membru CA al TVR: Cooperativa PSD din CA a dorit ca în grila de toamnă a TVR să nu mai existe nicio emisiune de dezbateri. Doar emisiuni de FOLCLOR Şi FILME

Seful TVR a tinut sa mai mentioneze obiectiile lui Corneliu Calota - membru in CA al TVR, numit recent purtator de cuvant al Guvernului Ponta - fata de emisiunile noi sau reintroduse cu un nou sezon in grila acestei toamne. "Obiectia domnului Calota - care am aflat cu surprindere ca este si membru al CA, si purtator de cuvant al Guvernului - sunt ca seara avem prea multe vorbe, ceea ce ar transforma profilul canalului", spune Tanase, care sustine ca aceasta interpretare ar fi "complet abuziva".

"Problema de fapt este ca este o disputa pe independenta editoriala a TVR - este televiziunea independenta editorial, sau editorialul este controlat de majoritatea politica?", a spus Stelian Tanase.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22