Seful informatiilor secrete din Ucraina: 100 de agenti secreti GRU coordoneaza actiunile din estul tarii. Este cautat colonelul Igor Strelkov, care ar fi coordonat anexarea Crimeei

D.g. | 23.04.2014

Pe aceeași temă

Serviciul secret al Ucrainei SBU a arestat trei ofiteri GRU, care sunt interogati in Kiev, alaturi de alti 21 de membri ai retelei serviciului de informatii al Armatei Rusiei, a declarat, pentru Atlanticcouncil.org, seful SBU, Valentin Nalivaicenko, informeaza HotNews.ro.

In prima interventie publica de la debutul crizei ucrainene, seful serviciului secret afirma ca aproximativ o suta de ofiteri si membri ai fortelor speciale rusesti conduc operatiunea de preluare a controlului asupra sediilor guvernamentale din regiunea Donetsk.

Nalivaicenko spune ca serviciul secret al Armatei ruse, GRU, lucreaza de ani intregi la construirea unei retele sub acoperire, utilizata acum de ofiterii sai pentru a prelua controlul asupra unor orase precum Slaviansk si Kramatorsk din nordul Donetskului.  

Acesta afirma ca aproximativ 30 de membri ai fortelor speciale sau ofiteri secreti ai GRU activeaza in zona orasului Slaviansk.

Ucraina incearca acum sa aresteze doi ofiteri GRU care coordoneaza "cele mai periculoase si ostile activitati" in regiune, a precizat Nalivaicenko. Una dintre aceste persoane este colonelul Igor Strelkov, care ar fi coordonat si pregatirile pentru anexarea Crimeei.

Seful SBU a confirmat, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri, arestarea unui ziarist american de catre activistii pro-rusi. 

"In timpul ultimilor - acum intelegem - doi sau trei ani" ofiteri GRU "au creat o retea foarte secreta dar bine structurata cu agenti, organizatii pro-ruse". Aceste retele sunt cel mai bine dezvoltate in Crimeea, spune Nalivaicenko, inainte de a adauga: "Acum stim siguri ca sunt ei, ma refer la acesti ofiteri rusi. Sunt foarte periculosi, bine inarmati si timp de ani de zile au pregatit ceea ce fac acum", a continuat directorul serviciului secret, care a acuzat agentii secreti ai Rusiei ca recruteaza si platesc membri ai lumii interlope locale pentru a-i ajuta sa atace cladirile guvernamentale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22