Seful firmei de paza Nei Guard sustine ca Vasile Blaga i-ar fi cerut sa-l ajute pe ginerele sau sa obtina contracte (surse)

T.d. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Surse judiciare citate de Mediafax arata ca seful firmei de protectie si paza Nei Guard , Mihai Neicu, le-a spus procurorilor ca Vasile Blaga i-ar fi cerut in 2011, la sediul PD din Bucuresti, sa-l ajute pe ginerele sau sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si private. Declaratia a fost facuta in dosarul lui Ionut Rudeanu, ginerele lui Blaga.

Sursele citate au declarat, vineri, ca numele copresedintelui PNL Vasile Blaga apare in dosarul de evaziune fiscala in care este urmarit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, dosar instrument de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, respectiv intr-o declaratie facuta in calitate de martor de catre seful firmei de paza Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat si el pentru acelasi gen de fapte.

Astfel, potrivit unor documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaratie ca martor in dosarul lui Andrei Ionut Rudeanu, in care ar fi aratat ca ajutorul nemijlocit pe care el personal si unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga si implicit companiei sale de paza nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugaminti facute de Blaga, in anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat ca anchetatorii redau in documente declaratia lui Mihai Neicu: "In perioada septembrie 2010 - primavara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discutie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucuresti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discutii, acesta mi-a solicitat sa-l ajut pe ginerele sau, numitul Rudeanu Ionut, care isi infiintase societatea de paza si protectie Axis Corporate Security, sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si companii private, si sa il ajut in managementul acestei societati (recrutarea de personal, dotare, intocmirea documentatiei necesare, participari la licitatiile publice etc)".

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor ca, in urma discutiei sale cu Blaga, s-ar fi intalnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu si cu sotia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucuresti, pentru o discutie legata de dezvoltarea Axis Corporate Security.

Ulterior acestui moment, Neicu ar fi convenit cu sotii Rudeanu ca firma acestora sa isi desfasoare activitatea la etajul unu al cladirii, unde isi avea sediul compania sa, Nei Guard, iar in continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga sa obtina diverse contracte de paza, prin recomandarile pe care i le-ar fi dat prin diversi beneficiari, sustin sursele citate.

Seful firmei Nei Guard ar mai fi aratat in declaratia sa ca: "In urma sprijinului acordat de catre mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obtinut mai multe contracte importante de paza, respectiv cu administratia domeniului public si privat sector 4 Bucuresti, Spitalul <<Marie Curie>> din Bucuresti, lantul de hipermarketuri Carrefour si altele pe care nu mi le amintesc precis", potrivit surselor judiciare.

O alta licitatie la care ar fi participat si castigat SC Nei Guard si Axis Corporate Security ar fi fost, conform declaratiei lui Neicu date in fata anchetatorilor, cea de la Administratia Nationala a Drumurilor filiala Timisoara, pentru furnizare de servicii de paza. Neicu le-a fi spus procurorilor ca, dupa castigarea acestei licitatii, a decis sa-si retraga compania din consortiu, pentru a ramane doar Axis Corporate Security.
 

Ionut Rudeanu, arestat preventiv

Ionut Rudeanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis vineri magistratii Tribunalului Bucuresti. Rudeanu e cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala. Decizia instantei nu e definitiva si poate fi contestata.

Rudeanu este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un presupus prejudiciu de 600.000 de euro.

Ionut Rudeanu a fost retinut joi seara de procurori. El a fost audiat pentru opt ore intr-un dosar de evaziune fiscala. Mai multe perchezitii au avut loc ieri la firme de protectie si paza.

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cerceteaza mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care s-ar inregistra un prejudiciu de 2,5 milioane lei.

Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele. Rudeanu a fost audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Firma controlata de Ionut Rudeanu,  Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR).

Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. Firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.
 

Vasile Blaga: Fiecare isi duce crucea

Blaga s-a distantat de ginerele sau, intr-un interviu acordat in februarie 2014 Revistei 22, declarand ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea": "Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, de acum trei saptamani, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Mai mult n-am ce sa fac. E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru".

Vineri, ulterior retinerii ginerelui sau, Blaga a a afirmat ca in cazul in care a gresit, Ionut Rudeanu va trebui sa plateasca.

"Este tatăl nepotului meu, soţul fiicei mele, dar, până la urmă, fiecare îşi duce crucea. Dacă a greşit, va trebui să plătească, sper să-şi dovedească nevinovăţia", a spus Blaga, înainte de şedinţa PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22