Seful CSM: Independenta Justitiei, laitmotivul ultimilor ani

T.d. | 05.07.2015

Pe aceeași temă

Laitmotivul ultimilor ani ramane independenta Justitiei, a spus duminica seful CSM, cu ocazia Zilei Justitiei.

Marius Tudose, a afirmat duminica, de Ziua Justitiei, ca, in ultimii ani, societatea, politicienii, televiziunile si ambasadele au fost partizani ai aceleiasi idei - independenta justitiei.

"Laitmotivul ultimilor ani - pe fondul efervescentei din viata politica romaneasca, a bataliilor din si prin presa, a mizelor personale sau de grup - legate de unele cauze deduse judecatii ori de unele condamnari sonore - a fost si ramane independenta justitiei. Ca intr-o cruciada, ne-am antrenat cu totii: sistem, societate, politicieni, televiziuni, ambasade; in numele aceluiasi principiu, dar in tabere diferite, pe pozitii de adversitate, cu arme si strategii sonore - aproape toate ineficiente - si cu totii partizani ai aceleiasi idei: independenta justitiei", a afirmat, duminica, Marius Tudose, la Palatul Justitiei, potrivit HotNews.

Tudose a subliniat ca doreste sa aduca Justitiei un omagiu "nu neaparat prin festivism, cat prin solemnitate si justa masura":

"Justitia moderna si statul democratic au menirea sa asigure echilibrul absolut necesar devenirii umane si sociale prin dezvoltarea unui atasament autentic fata de valori si principii. Acestea devin universale prin intelegere si insusire rationala, intr-un spatiu ce garanteaza drepturi si libertati fundamentale, intrinseci demnitatii umane. Obligatia respectarii legii, din perspectiva satisfacerii asteptarilor si nevoilor de dreptate individuala si sociala, trece prin mana si rationamentul magistratului", a spus Tudose.

Si presedintele tarii a transmis, cu aceasta ocazie, un mesaj clar: lupta anticoruptie trebuie sa continue.

România traversează o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul ţării. Lupta anticorupţie trebuie să continue și avem cu toţii responsabilitatea să o susținem. O națiune nu poate progresa cu adevărat în lipsa unei justiții eficiente.

Nu trebuie să uităm însă că justiția se află în slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independenței, responsabilității și echidistanței. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, în limitele şi rigorile legii, rămâne o coordonată esenţială a activităţii în administrarea justiţiei.

Faptul că astăzi, în țara noastră, există un efort asumat și apreciat de combatere a corupției este în primul rând meritul oamenilor onești și dedicați din justiția română. Cu ocazia Zilei Justiţiei, transmit felicitări tuturor celor care sunt parte a acestei comunităţi cu un rol atât de important într-o societate, acela de a asigura respectarea legii şi de a înfăptui, pe cât posibil, idealul dreptăţii”, arata Klaus Iohannis intr-o postare pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22