Seful Antifrauda Suceava, trimis in judecata. DNA il acuza pe Ionut Vartic ca vindea informatii privind controale fiscale catre firme

T.d. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a inspectorului sef antifrauda din cadrul Directiei Antifrauda Fiscala Suceava. Ionut Daniel Vartic se afla in arest la domiciliu intr-un dosar cu presupuse fapte de complicitate la delapidare. Anchetatorii il mai acuza pe Vartic ca ar fi vandut informatii ce nu aveau caracter public.

Alaturi de Vartic, au fost trimis in judecata ale trei persoane. Astfel, Corneliu Ciuchea – administrator al unei societati comerciale – este acuzat de folosirea de informatii ce nu au caracter public si trafic de influenta, Lucica Botusanu – administratorul unei societati comerciale -, acuzata de cumparare de influenta si Filuta Cerlinca – administratorul unei societati comerciale -, pentru presupuse fapte de delapidare.

Procurorii DNA il acuza pe Ionut Vartic ca, din postura de inspector sef antifrauda in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava, ar fi vandut catre societati comerciale informatii privind controale ce urmau a fi facute de catre inspectorii antifrauda.

Scopul acestor divulgări a fost pe de o parte, încercarea de a proteja operatorii economici agreați de Ciuchea Corneliu, iar pe de altă parte de a obține pentru sine bunuri și foloase necuvenite”, arata DNA in rechizitoriu.

Potrivit anchetatorilor, ar fi fost vorba atat despre sume de bani, cat si despre favoruri materiale – cazarea gratuita in complexuri turisitice.

Astfel, Corneliu Ciuchea ar fi pretins suma de 90.000 de lei, in transe lunare de cate 10.000 lei, fapt pentru care DNA il acuza de trafic de influenta. De asemenea, Ionut Vartic a acceptat cazarea gratuita intr-un complex turistic, fapt despre care anchetatorii spun ca a facilitat “activitatea infractionala” a omului de afaceri in cauza –Filuta Cerlinca – si  a cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.300 de lei.

Procurorii au dispus sechestru asigurator asupra mai multor sume de bani ale lui Ionut Vartic, Corneliu Ciuchea si Filuta Cerlinca.

DNA a trimis dosarul spre judecare la Tribunalul Suceava. Procurorii propun mentinerea masurilor preventive si asiguratorii in aceasta cauza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22