Secretarul General al NATO se declara FOARTE INGRIJORAT de nerespectarea acordului de la Minsk: Forte militare rusesti inca sunt ACTIVE in Ucraina

T.d. | 18.02.2015

Pe aceeași temă

“Acordul de pace de la Minsk este cea mai buna sansa pentru o solutie pasnica de durata”, a declarat miercuri Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, intr-o declaratie de presa comuna cu presedintele Letoniei. Stoltenberg a subliniat necesitatea cresterii chetuielilor pentru Aparare, lansand totodata un apel catre Federatia Rusa sa opreasca sustinerea pentru separatistii din estul Ucrainei.

“Fortele militare rusesti sunt inca active in Ucraina”, atrage atentia Secretarul General NATO, vorbind despre “artilerie, unitati ani-aeriene si elemente de comanda si control”.

“Ceea ce conteaza acum este aplicarea acordului de incetare a focului aprobat la Minsk. Sunt foarte ingrijorat de deterioriarea situatiei din jurul orasului Debalteve. Refuzul separatistilor de a respecta acordul ameninta intreaga situatie. Acelasi lucru se intampla si prin refuzul accesului pentru reprezentantii OSCE”, a spus liderul Aliantei Nord Atlantice.

Stoltenberg acuza Moscova ca isi continua incursiunea militara ilegala si abuziva pe teritoriul suveran al Ucrainei.

Rusia sustine separatistii cu forte militare, antrenament si armament modern. De asemenea, am semnalat prezenta crescuta de tancuri si vehicule blindate de-a lungul granitei ruso-ucrainene”, afirma Stoltenberg, cerand in mod expres Kremlinului sa se retraga din estul Ucrainei.

Solicit Rusiei sa opreasca sustinerea pentru separatist si sa isi retraga fortele si echipamentul militar din estul Ucrainei, conform acordului de la Minsk. Separatistii sa opreasca toate atacurile imediat si sa permita accesul reprezentantilor OSCE”, mai arata Jens Stoltenberg, inainte sa exprime din nou pozitia NATO conform careia “acordul de la Minsk este cea mai buna solutie catre o rezolvare politica a conflictului din Ucraina”.
 

Noi acuze rusesti

Marti, in timpul vizitei oficiale in Ungaria, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite ale Americii ca ar furniza armament “letal” Kievului, citand informatii furnizate de serviciile secrete rusesti. Liderul de la Kremlin a avertizat ca o eventuala escaladare militara nu va pune capat razboiului din Ucraina.

"Potrivit (serviciilor ruse de) informaţii, arme (americane) sunt deja livrate", a declarat Putin, potrivit unor imagini difuzate de primul canal al televiziunii de stat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi. El i-a raspuns unui jurnalist care-l întrebase dacă un transport de echipament militar "letal" ar intensifica războiul din estul Ucrainei.

Putin, care a făcut această declaraţie în timpul vizitei în Ungaria, a adăugat că armamentul livrat va conduce doar la pierderea şi mai multor vieţi în regiunea din estul Ucrainei, tara devastată de un conflict armat între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.

"Sunt convins că indiferent cine livrează şi ce armament este livrat în zona de conflict, (rezultatul) va fi întotdeauna rău, numărul victimelor ar putea să crească", a subliniat Putin, potrivit Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22