Secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Gaman, si fostul secretar de stat Tamas Nagy, RETINUTI de procurorii anticoruptie

T.d. | 09.01.2015

Pe aceeași temă

Virgil Gaman, secretar general al Ministerului Agriculturii, si fostul secretar de stat Tamas Peter Nagy au fost retinuti, joi noaptea, de procurorii anticoruptie. Alaturi de acestia, doi oameni de afaceri au fost retinuti in dosarul de spalare de bani si luare de mita in care este urmarit penal si europarlamentarul PC Constantin Laurentiu Rebega, potrivit Romania Libera.

Cei doi oameni de afaceri  au acceptat, la cererea demnitarilor, să facă acte false pentru a obține bani pentru servicii fictive.

Banii ar fi ajuns la Găman, Tamaș și la europarlamentarul PC Laurențiu Rebega, urmărit penal. Rebega nu a putut fi reținut deoarece beneficiază de imunitate europarlamentară.

In cursul zilei de vineri, persoanele reținute vor fi prezentate judecătorului de drepturi si libertăți pentru eliberarea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Europarlamentar PC, implicat in dosar

Europarlamentarul PC Constantin Laurentiu Rebega, implicat in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii, este urmarit penal de procurorii DNA, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Constantin Laurentiu Rebega a fost adus joi la sediul DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Ancheta DNA vizeaza organizarea unor evenimente in cadrul Targului Indagra din 2014.

Constantin Laurentiu Rebega este acuzat de procurorii DNA de folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial. Europarlamentarul mai este acuzat de instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals. 

CITITI SI: DNA: Perchezitii la Ministerul Agriculturii: Secretarul de stat Nagy Peter Tamas si secretarul general Gaman Virgil, suspectati de luare de mita si spalare de bani

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, in luna decembrie 2014, in contextul organizarii unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurentiu a primit, de la administratorul unei societati comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influenta pe care si-a manifestat-o ca vicepresedinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala, influenta perceputa ca fiind reala asupra unui functionar din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, suspectul Rebega Constantin Laurentiu, prin acelasi intermediar, l-a determinat pe administratorul firmei respective sa plasmuiasca si ulterior sa foloseasca un contract fictiv de prestari servicii catre firma organizatoare a evenimentelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22