Secretarul de stat american: SUA nu doresc un conflict cu Federatia Rusa

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

SUA nu doresc un conflict cu Federatia Rusa, dimpotriva, urmaresc o cooperare in solutionarea problemelor globale, a declarat miercuri secretarul de stat american, John Kerry, potrivit agentiei de presa RIA Novosti, citata de Agerpres.

Fără îndoială, nu dorim un conflict cu Rusia, dorim să conlucrăm cu Rusia la soluționarea problemelor acestei lumi și sperăm că și Rusia înțelege acest lucru”, a declarat John Kerry la Berlin, în cadrul unei conferințe de presă susținuta alături de ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

La fel ca omologul său german, Kerry a subliniat importanța transpunerii în viață a prevederilor acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea crizei din Ucraina. Secretarul de stat al SUA a subliniat în acest sens rolul de mediator al Germaniei.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit ca urmare a conflictului din estul Ucrainei. La sfârșitul lui iulie, SUA și UE au trecut de la sancțiuni țintite împotriva unor persoane din Rusia, la măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei ruse, inclusiv bancar și energetic. Drept replică, Rusia a impus un embargo asupra produselor alimentare din țări care au aplicat sancțiuni la adresa sa.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22