Secretarul american al Apararii, despre inchiderea Guantanamo: Va fi foarte dificila

T.d. | 26.01.2015

Pe aceeași temă

Inchiderea centrului de detentie de la baza Guantanamo va fi “foarte dificil” de realizat pana la finalul mandatului presedintelui Barack Obama, a declarat luni secretarul american al apararii, Chuck Hagel, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Va fi foarte dificil, mai ales în situația în care Congresul va impune noi restricții” asupra condițiilor de eliberare și a țărilor ce i-ar putea prelua pe cei 122 de deținuți care se află în continuare la Guantanamo, a indicat Hagel într-o declarație acordată postului de radio NPR.

Totodată, secretarul demisionar al apărării a negat acuzațiile că ar fi încercat să tergiverseze procesul de eliberare a unor deținuți încarcerați acolo.

Da, poate că a existat o lentoare ce nu a fost pe placul unora (...), dar am fost clar în fața președintelui (...) și a Congresului: dacă legea îmi dă o responsabilitate, fac tot ce pot pentru a mi-o asuma”, a explicat el, referindu-se la legea ce prevede că secretarul apărării trebuie să certifice faptul că un deținut nu va reprezenta o amenințare semnificativă pentru securitatea SUA odată ce va fi eliberat.

Președintele Barack Obama a promis în anul 2009 că va închide centrului de detenție de la Guantanamo, reafirmând acest angajament în discursul despre Starea Națiunii, susținut săptămâna trecută. La începutul primului său mandat, în anul 2009, la Guantanamo erau încarcerați 240 de suspecți de terorism.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22