Sebastian Ghita, URMARIT PENAL pentru folosire a influentei in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

P.c. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

 

Deputatul Sebastian Ghiță este urmărit penal în dosarul în care este cercetat și cumnatul premierului. Ghiță, prieten cu Victor Ponta,  este audiat la această oră la DNA Ploiești, în legătură cu acest caz.

El este acuzat de folosire a influentei si autoritatii cu scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru alta persoana in dosarul in care este cercetat si cumnatul primului ministru, anunta Agerpres, citand surse judiciare. 

La intrarea în sediu, el a declarat că îl cunoaște pe Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta și că știa despre lucrările de canalizare din Comarnic. Lucrările stagnează, a explicat Ghiță, deoarece contractul avea o valoare prea mică.

Reamintim că licitațiile pe bani publici sunt adesea câștigate pe sume mult sub prețul pieței, de firme apropiate instituțiilor organizatoare, după care prețul deconturile cresc prin acte adiționale.

 "N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii", le-a spus Ghita jurnalistilor. El a mai declarat ca il cunoaste pe Iulian Hertanu si ca "Probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiilor mele cu dansul."

 

Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi cercetat de procurori dupa ce, impreuna cu alte persoane, ar fi constituit un grup infractional care a actionat in vederea castigarii frauduloase a contractului de extindere retele de canalizare in orasul Comarnic, au declarat, marti, surse judiciare citate de Agerpres. Grupul a intrat in atentia procurorilor "pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat'.

 

La grupul infractional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL incepand cu data de 25 aprilie 2014, si Liviu Munteanu, au aratat sursele citate. Procurorii DNA efectueaza marti dimineata perchezitii in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, la sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane.

 

Grossmann Engineering Group (deținută de Iulian Herțanu, cumnatul premierului) a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte pe bani publici, din care cel mai mare a fost cel pentru pentru extinderea rețelei de canalizare din Cormarnic.

Contractul în valoare de 10,750 milioane de euro a fost obținut de Grossmann și Euro Construct Trading 98, din celebra grupare Golden Blitz (compania este deținută de Dan Besciu și Sorin Vulpescu, foști parteneri ai lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea).

 

Hidro Prahova SA, cea care a acordat contractul, este o societate a adminsitrațiilor locale în care Consiliul Județean Prahova deține aproape 84% din acțiuni, restului pachetului fiind împărțit între consiliile localităților din județ.

Pentru afaceri ilegale ale Hidro Prahova a fost trimis în judecată și deputatul PSD Mircea Roșca, fost director general al sucursalei Sinaia.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22