Scandalul defrisarilor ajunge la Parchetul General. Ministerul Mediului sesizeaza procuratura dupa un control la Holzindustrie Schweighofer

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Ministerul Mediului a sesizat Parchetul Inaltei Curti in scandalul defrisarilor. Actiunea deschisa vine dupa un control facut la compania Holzindustrie Schweighofer, ministerul constatand nereguli cu privire la material lemnos provenit din taieri ilegale.

Intr-un comunicat de presa transmis, joi, ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a precizat ca a trimis rapoartele de control care vizeaza activitatea mai multor operatori din sectorul forestier catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru ca procurorii sa faca cercetari care sa stabileasca daca aspectele prezentate intrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni.

Sefa de la Mediu, Gratiela Gavrilescu, a declansat intre 7 mai si 12 iunie un control atat la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebes, S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Radauti, precum si la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase catre compania austriaca.

"Scopul controalelor a fost verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la provenienta, transportul, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora", potrivit ministerului Mediului, citat de Ziare.com.

Potrivit sursei citate, din verificarea stocurilor fizice declarate si inregistrarilor contabile, s-au identificat o serie de nereguli precum: suspiciuni privind existenta mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos provenit din taieri ilegale, inadvertente privind modul de receptie si inregistrare a materialelor lemnoase; receptionarea de material lemnos fara a fi raportat in SUMAL (sistem informational integrat de urmarire a materialelor lemnoase - n.r.); existenta de material lemnos receptionat cu documente din care nu rezulta clar provenienta.

La inceputul lunii mai, Gratiela Gavrilescu anunta un control al ministerului Mediului la compania Holzindustrie Schweighofer, prin care se urmarea legalitatea achizitionarii de catre aceasta societate de material lemnos taiat din paduri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22