Sa li se puna botnita! Cand plagiatorul se ocupa de jurnalisti

Vladimir Tismaneanu 02.10.2012

De același autor

Plagiatorului nu-i sunt pe plac vocile critice. Este enervat, chiar exasperat. Cu cateva luni in urma, tot pe "Antena 3", aceasta Directie de Propaganda si Anti-Cultura a USL, Ponta acuza conducerea ICR ca mananca bani publici spre a-l insulta pe el, impecabilul si imaculatul. A facut ce-a facut si a distrus ICR-ul ca sa scape de acei insuportabili Patapievici si Mihaies. Dupa care, cu sprijinul lui Claudiu Saftoiu, a abolit TVR Cultural. Nascut din neantul ideilor, Ponta aneantizeaza cultura. Daca ar putea, ar scoate revolverul, asemeni unui cunoscut personaj dintr-o piesa a unui dramaturg nazist. Spun unii ca-l deranja simpla prezenta a lui H.-R. Patapievici acolo. Plagiatorul vrea unanimitati encomiastice, viseaza ode, imnuri si panegirice.

"Întrebat de realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea, pe banii cui trăiesc cei care "înjură" guvernarea USL, premierul Victor Ponta a spus: "Pe banii instituţiilor publice conduse de PDL". Ulterior, Ponta a susţinut că este criticat zilnic de către un jurnalist care câştigă 7.000 de euro, dar nu-şi achită impozitele. Iniţial, el nu avrut să-l nominalizeze, dar, la insistenţele realizatorului, Ponta a spus "Gregoar", aceasta fiind porecla lui Grigore Cartianu."

A venit asadar randul lui Grigore Cartianu. Plagiatorului nu-i convin editorialele usturatoare ale acestuia. Curajul lui Cartianu de a spune lucrurilor pe nume, in mod logic si informat, i se pare inacceptabil. Probabil ca se consulta in aceste seri cu amicul de agape Dan Sova, negationisul Holocaustului, ce pedepse ar putea inventa pentru intolerabilul Cartianu. Cand nu mai au idei, il suna pe Felix. Ori pe Relu. Ori, de ce nu, pe sofisticatul Puiu.

Ponta nu concepe ca exista critici cinstite, ele nu pot fi decat "injuraturi". Homo Praevaricatus este vindicativ si meschin, suspicios si badaran, vehement si venal. Recurge la cele mai consternante asocieri si insinuari. Nu-i pasa nici cat negru sub unghie de adevar. Care vor fi fiind "institutiile publice conduse de PDL" care il finanteaza pe Grigore Cartianu va ramane pe veci un mister insondabil. Dar conteaza pentru acest expert al tiribombelor propagandistice faptele reale, evidentele emprice? Raspunsul este continut in intrebare. Nici cat negru sub unghie. Ceea ce vrea el este sa puna botnita criticilor, sa-i amuteasca, sa-i intimideze, sa-i infricoseze. Asa l-a invatat pe el Ilici, asa va actiona.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22