Rusia, Ucraina si UE au ajuns la un ACORD in privinta RELUARII livrarilor de GAZE rusesti

P.c. | 31.10.2014

Pe aceeași temă

Livrarile de gaze rusesti vor fi reluate, dupa ce Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana (UE) au ajuns joi seara, la Bruxelles, la un acord in aceasta privinta. Acordul a fost semnat de ministrii Energiei ai celor doua tari, rusul Alexander Novak si ucraineanul Iuri Prodan, si comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, potrivit Mediafax. Un act aditional la contract a fost ulterior parafat de seful Gazprom, rusul Aleksei Miller, si cel al Naftogaz, ucraineanul Andrii Kobolev, relateaza Hotnews.

 

"Responsabilitatea politica, logica cooperarii si pur si simplu bunul simt economic au prevalat", a apreciat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in cursul unei conferinte de presa.

 

"Este un pas important pentru securitatea noastra energetica", a dat asigurari el, afirmand ca nu exista "niciun motiv pentru ca oameni din Europa sa indure frigul in aceasta iarna".

 

CITITI SI: Ucraina cere un imprumut suplimentar de doua miliarde de euro de la UE pentru plata datoriilor la gazele rusesti

 

Barroso a spus ca "spera ca acest acord va creste increderea intre Ucraina si Rusia". "Punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk" privind incetarea focului in Estul separatist al Ucrainei "trebuie sa fie, in acest moment, prioritatea" noastra, a adaugat el.

 

Oettinger a precizat ca acordul se refera la un total de 4,6 miliarde de dolari, cuprinzand atat plata datoriei la gaze a Ucrainei fata de Rusia, cat si plata livrarilor de gaze rusesti pana martie. Pretul a fost fixat la 385 de dolari pe mia de metri cubi. El a precizat ca Ucraina este capabila sa-si achite datoria la gaze fata de Rusia.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22