Rusia trimite 60 de camioane cu ajutor umanitar in Transnistria

P.c. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Un convoi umanitar format din 60 de camioane va fi trimis de Rusia in Transnistria, in cadrul unui proiect de integrare in Uniunea Euroasiatica. In decursul unei luni, in Transnistria au ajuns primele sapte vehicule cu echipamente medicale si mobila, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anuntat organizatia neguvernamentala rusa Integrarea Euroasiatica, mentionand ca "alte zeci de camioane sunt in drum" spre Tiraspol, relateaza Hotnews.

 

Directorul organizatiei, Aleksandr Argunov a mentionat ca acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale in regiune. "Nu stim cum va evolua situatia in jurul Transnistriei si preferam sa transportam acest ajutor cat mai curand", a declarat Argunov. "Cu putin timp inainte, au sosit camioanele cu mobila. Am analizat cu atentie ce dificultati apar la frontiera cu Ucraina si ce acte ne cer vamesii ucraineni, pentru ca mai apoi sa trimitem echipamente medicale. Aceste echipamente provin din diferite tari, inclusiv din Israel, Germania si Belarus", a adaugat el.

 

CITITI SI: Transnistria se declara pregatita sa organizeze un nou REFERENDUM privind INDEPENDENTA

 

Fondatorul organizatiei Integrarea Euroasiatica, deputatul rus Aleksei Juravliov s-a intalnit miercuri, la Tiraspol, cu liderul separatist Evgheni Sevciuk. Cei doi au discutat despre constructia unor centre medicale si gradinite in Transnistria cu finantare rusa, precum si despre transportarea echipamentelor necesare.

 

Anterior, Moscova a trimis opt convoaie cu "ajutor umanitar" in estul Ucrainei, afectat de o rebeliune prorusa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22