Rusia reactioneaza la declaratiile premierului Ponta cu privire la o a doua Mare Unire a Romaniei: Mediile politice de la Bucuresti concep planuri de ANEXARE

T.d. | 16.09.2014

Pe aceeași temă

Rusia reactioneaza dupa ce premierul Victor Ponta a facut declaratii cu privire la o a doua “Mare Unire a Romaniei”. Moscova considera inacceptabile “speculatiile” premierului roman, conform unei declaratii a Ministerului rus de Externe, citata de agentia ITAR-TASS, informeaza Hotnews.

Moscova se declara "ingrijorata pentru declaratiile premierului Victor Ponta legate de viitorul Republicii Moldova”, facute in cadrul unei intalniri cu activistii Partidului Social Democrat la Alba-Iulia, in 14 septembrie.

”Asa cum rezulta din declaratiile deschise ale candidatului roman la alegerile prezidentiale legate de incheierea unei a 'a doua mari unificari' in 2018, unele medii politice din Bucuresti concep inca planuri de anexare legate de o tara vecina suverana", afirma MAE rus.

Rusia considera "iresponsabile si inacceptabile astfel de declaratii facute din exterior in contextul campaniei electorale in curs din Republica Moldova. Ne asteptam ca autoritatile de la Chisinau sa evalueze corect aceste afirmatii. Speram de asemenea la reactii corespunzatoare din partea Bruxellesului si a capitalelor europene", a mai afirmat ministerul de Externe de la Moscova.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 septembrie, in discursul rostit in cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, ca angajamentul sau si apelul adresat romanilor este acela de a face impreuna, pentru a doua oara, Marea Unire a Romaniei.

"Vreau sa ne asumam cu totii un angajament: in 1918, aici, la Alba Iulia, dupa ce sute de mii romani si-au dat viata in primul Razboi Mondial, am obtinut cel mai important obiectiv national: Marea Unire. Vreau si va rog sa fiti alaturi de mine pentru ca, la o suta de ani, sa fim acea tara mandra, puternica, respectata, pe care stramosii nostri aflati aici in urma cu 96 de ani si-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu catre toti romanii, sa facem impreuna a doua oara Marea Unire a Romaniei", a afirmat Victor Ponta, conform sursei citate.

Premierul a facut aceasta declaratie desi, in urma cu un an, l-a criticat pe presedintele Traian Basescu, dupa ce acesta afirmase ca “urmatorul proiect de tara pentru Romania e unirea cu Republica Moldova”.

Victor Ponta spunea atunci ca, prin aceste declaratii, presedintele "da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22